4%!

 
Enligt en undersökning som Dove har gjort känner sig bara 4% av alla kvinnor vackra! Det är ju verkligen inte klokt! Vi borde alla få känna oss vackra, precis som vi är. Den här videon visar att vi är mycket vackrare än vad vi själva tror! Jag känner mig fin ibland, men då är det för att jag känner mig “vacker på insidan”. Att jag har har varit en så god medmänniska som jag bara någonsin kan. För mig handlar skönhet ändå om det. Jag kan aldrig tycka att någon är vacker på riktigt, som inte är en snäll och bra människa som gör gott.
 
Men naturligtvis har det yttre betydelse också, det som förbryllar mig är att det finns så otroligt många varianter av skönhet att alla borde kunna känna sig vackra. Att bara 4% av alla kvinnor skulle vara det är ju helt sjukt. Det betyder att det som vi, eller “samhället”, tycker är vackert är något helt annat än hur 96% av alla kvinnor ser ut.
 
Jag tycker jämnt att jag ser vackra människor omkring mig. Jag blir oftast helt bländad av all skönhet. Min bästa vän är jättevacker, min brors flickvän är så vacker att man tappar andan när man ser henne (varje gång) och min sambos brors blivande fru är den vackraste jag någonsin sett i hela mitt liv. För att inte tala om M:s bästa väns fru, vackrare kan man inte vara! De ser alla väldigt olika ut men ingen av dessa skönheter är något mindre än gudinnor allihop. Naturligtvis så känner jag dem och vet att de är goda medmänniskor och det är verkligen viktigt. Inre skönhet lyser alltid igenom. Men jag undrar om de förstår hur vackra de är? Jag tror och hoppas det! Mn kanske inte, om man får tro de här dystra siffrorna som Dove presenterar. I det där sällskapet som är min närmsta bekantskapskrets är det lätt att känna sig som en torr barkbit i jämförelse. Men jag försöker att inte jämföra mig utan tänka att jag förhoppningsvis har något eget som gör mig vacker. Varje människa är unik. Alltså finns det miljoner former av skönhet.
 
Jag har dagar när när jag inte alls känner mig fin. Inte bara det, ibland har jag dagar när jag känner mig så där extremt ful att jag tänker att jag nog inte borde gå ut för att det vore förargelseväckande beteende. 😉 Men när jag känner så nästa gång, så ska jag försöka kommer ihåg att tänka på det här inlägget och att jag inte ska låta “samhället” diktera vad som är vackert, utan tänka på det som jag har gjort, som gör mig till en vacker individ. Lova mig att ni gör det också! Vi ska inte tillhöra de 96% som inte känner sig vackra för att vi har blivit tvångsmatade med ett ouppnåeligt ideal! Ett ideal som är helt baserat på det yttre dessutom.
 
När man skriver en modeblogg och vill visa upp fina kläder och vackra modebilder är det nästan omöjligt att inte bidra till det rådande idealet, för det är ju över allt. Men jag tänker verkligen alltid efter, innan jag lägger upp en bild. Jag vill aldrig vara med och bidra till ett sjukligt ideal! Den här kvinnan i videon nedan gör ett mycket, tänkvärt inlägg i debatten! Det som vi ser på bilderna omkring oss, det existerar inte! Så varför ska vi jämföra oss med och sträva efter något som inte existerar?
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *