Vår i Florens Dag 4!

Den här dagen var det underbart väder igen! 🙂 Vi gick till den här lilla piazzan för att titta på den vackra kyrkan Santa Maria Novella.
 
Torget var ett av få där man kunde få lite lugn och ro, inte lika mycket bilar, bussar och människor så det blev ett favoritställe i Florens.
 
 
Vi gick sedan vidare till Via dei Tornabuoni där alla lyxbutikerna ligger. Här är säsongens nya väskor från Celine. “bara ca 20.000 kr styck” ha.ha.
 
 
 Fendi!
 
Läcker blockfärgad väska med inslag av metallic och ett par solglasögon som jag tyckte var så jäkla coola! Allt från Fendi.
 
 
Så småningom hittade jag också Tiffany & Co, hi,hi. Ni kan nog gissa vad jag köpte där…? 😉
 
 
Sen var det dags för lunch och då hamnade vi på den underbara pizzerian La Bussola. Ljuvlig uteservering och…
 
 
…godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv. Min var med päron, honung och getost, allt lokalt producerat. Jag kommer minnas den här pizzan livet ut tror jag ha,ha. Här kan ni spana in en del av menyn.
 
 
 
Målet för dagen var ett besök i Uffizierna. Florens största konstmuseum och världens största vad gäller renässanskonst. Så efter lunchen gick vi dit. Vi behövde inte stå i de sanslöst långa köerna eftersom jag var gravid (härliga Italien) och det var ju så klart underbart och gjorde att jag orkade titta på lite mer konst än vad jag hade trott. Man fick inte ta bilder men här smygfotade jag Botticellis Våren som jag tyckte var det bästa av all den underbara konst som fanns där, liksom Venus födelse från samma konstnär. Vi hade sett dokumentärer från BBC om konstverken innan vi åkte så det var väldigt roligt att se dem i verkligheten sen. Vi såg även Bebådelsen av Leonardo da Vinci, Den heliga familjen av Michelangelo, Bacchus och Isaks Offer av Caravaggio och Venus från Urbino av Titian som var en annan av mina favoriter. Jag har läst mycket om just den tavlan och hur den kom att påverka hur man målade av kvinnor för århundraden framåt. Det var verkligen en upplevelse och en ära att få se alla de här otroligt kända tavlorna!
 
 
Längst upp i Uffizierna fanns en härlig takterass med uteservering.
 
 
Fantastisk utsikt över Palazzio Vecchio.
 
 
Och glass, he,he! Där satt vi nog minst en timma i solen och bara njöt!
 
 
 
Utsikten över Arnofloden och Florens vackra broar var fantastisk från Arnogalleriet i södra änden av Uffizierna.
 
 
Efter Uffizierna vandrade i hem genom trånga gränder bland Florens lustiga små hus.
 
 
Eftersom solen gassade och det var helt underbart varmt slog vi oss ner på vårt favorittorg Piazza di Santa Maria Novella med varsin drink… .
 
 
..på Grillo där vi satt nästan ändå tills solen gick ner. Underbar dag!
 
 
 

På kvällen åt vi på La Cantinetta igen (från första kvällen) och den här gången kunde jag njuta  mer av den mysiga stämningen och den underbara maten! 🙂
 
 
En fin avslutning på vår sista kväll i Florens!
 
 
To be continued…
 
0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *