Wedding In NYC: Day 5!

 
 
Dagen efter vårt bröllop vaknade vi upp fast beslutna om att ta vara på varenda sekund av vår sista dag i New York. Inget mer att fixa, bara njuta av staden och att vara nygifta, underbart!
 
 
 
Vi bestämde oss för att gå från vårt hotell hela vägen till Norma’s (vår favorit) för frukost/brunch. Av en händelse råkade vi komma rakt på The High Line (som inte fanns sist vi var i NYC). Så fastän det blåste vindar av is gick vi en bit där uppe.
 
 
 
Så otroligt fint. På sommaren måste det vara magiskt att gå där. Det blir verkligen en andningspaus att komma undan från den galna trafiken.
 
 
Så här påpälsad fick man vara om man skulle överleva i kylan, ha,ha.
 
 
 
Efter att vi gått klart the High Line uppenbarade sig plötsligt Victoria’s Secrets flag ship store. Wow! 😀 Jag gick in där och sa till M att komma tillbaka om en halvtimme.
 
 
 
Men precis när det gått en halvtimme och jag trodde jag var klar upptäckte jag att det inte fanns 1 våning, utan 4!!! Så jag fick muta till mig en halvtimme till, he,he. Så mycket fina underkläder och kläder och accessoarer och så billigt! Alltså jag hade kunnat vara där hela dagen, ha,ha.
 
 
Eftersom vi inte ens ätit frukost än, fick jag nöja mig så och så satte vi kurs mot Norma’s, där det tyvärr var fullt och massor av folk i kö. Man ska nog tänka på att boka bord en lördag i NYC om man vill äta brunch. 😛
 
 
 

 
Men i New York finns ett mysigt ställe i varje gathörn. Vi vandrade uppåt och kom fram till Central Park som låg inbäddat i ett vitt snötäcke, så vackert.
 
 
 
Där fick jag syn på hotel Plaza och vi gick in i lobbyn bara för att titta. Här har alla de rikaste New York tjejerna sina bröllopsfester. 🙂 Ni har kanske sett filmen Bride Wars?
 
 

 
Inne på hotellet fick vi se en skylt med namnet The Todd English Food Hall som ledde ner till källaren. Vi var så hungriga så vi gick ner i hopp om att det var en pub med mat. Vi väntade oss en litet ställe men det var istället ett enormt hav av små restauranger som öppnade sig för oss och massor av folk.
 
 
 
Det här var Plaza’s Food Halls. Vi frågade efter ett bord och blev placerade i Sushi restaurangen. Det fanns alla olika typer av kök här och de lagade maten framför gästerna. Man fick beställa från alla restauranger, inte bara från den man satt vid, det var så coolt, så häftig atmosfär!
 
 
 
Vilka råvaror, vilken kokkonst, det var fantastiskt att få sitta i New York och se hur dessa extremt talangfulla mästerkockar lagade sushi för hand. Vilka konstverk!
 
 
 
Jag beställde från den italienska restaurangen, en Lobster Mac’n cheese. OMG, alltså den var sååå god! 🙂 Ännu en av de godaste pastarätterna jag ätit.
 
 
Servicen var enastående trots att det var så mycket folk. Väldigt bra people watching också.
  
 
Det stora, vackra huset i bakgrunden är The Plaza!
 
 
 
Efter brunchen/lunchen gick vi en promenad i Central Park medan snöflingorna dansade omkring oss. Det var så häftigt att se parken så här, allt var tyst och vitt jämfört med livfullt och grönskande på våren.
 
 
 

 
Tyvärr började det vräka ner snö och blåsa väldigt hård vind så vi kunde inte vara kvar i parken så länge.
 
 

 
Vi gick ner 5:e avenyn och där… där såg jag plötsligt en flera våningar hög butik uppenbara sig med något turkost i skyltfönstren. Som en självlysande diamant låg den där och mina ben fick plötsligt eget liv, de liksom sprang dit, halleluja… Tiffany’s!
 
 
Tiffany’s flaggskeppsbutik är verkligen en upplevelse, jag rekommenderar alla som tycker om smycken att gå in där även om man inte kan köpa något. Diamanter, smaragder, safirer, rubiner, det gnistrar och glittrar så att man blir alldeles matt. Längst in i första våningen finns hissarna med konduktörer klädda i uniform som frågar vart man vill åka. Jag visste vart jag ville, he,he, till silversmyckesavdelningen. Jag har ju samlat på små Tiffanyberlocker på ett berlockarmband som jag köpte här i New York förra gången och nu ville jag ha en till!
 
Det är så roligt bara att få köpa något så litet som en berlock. De förpackar den så fint i den turkosa asken med vitt sidenband och lägger asken i den där åtråvärda turkosa lilla påsen. 🙂 Man blir så vänligt bemött att man känner sig som “a million dollars”. Man får sitt kvitto insatt i ett vitt kuvert och sen liksom svävar man lite på turkosa moln när man går därifrån. 😉
 
 
 
Efter Tiffany’s blev det ett snabbt besök på legendariska varuhuset Bergdof Goodman, lyx, lyx, lyx. 🙂
 
 
 
Helt uppspelt av shoppinglycka från Tiffany’s tog vi sen en taxi hem i snöovädret, här åker vi mot en känd byggnad som kalls strykjärnet (Flat Iron Building) efter sin smala, trekantiga form.
Vi vilade en stund på hotellet, bytte om och sen gick vi ner mot Meatpacking, igenom West Village till Greenwich Village. Det hade slutat snöa men var fortfarande sjukt kallt så det kändes som en lååång promenad. 😛 
 

 
Vi hade läst om Tertulia som är en omtalad tapasrestaurang och Gwyneth Paltrows favorit i New York. I den trånga, högljudda men väldigt mysiga lilla restaurangen åt vi spännande tapasrätter vi aldrig hade ätit förut som tex, “Grilled cauliflower, olive oil fried hen egg, candied bacon and pine nuts” och  “Dorade a la plancha, sunchokes, caponata and sunflower seeds”.
 
 
 

 Det kändes som om vi plötsligt blivit transporterade till Barcelona och gamla stan.

Här har vi fått in Pulpo alla brasa – Grilled Spanish octopus, crispy black polenta, celery root, bell pepper and olivada. 🙂
 
 Efter middagen gick vi in på en mysig bar för att vänta på insläppet till kvällens huvudaktivitet. Vi tog bara ett litet mysigt ställe men när vi kom in visade det sig vara en fyra våningar stor klubb inredd som ett gammalt vardagsrum med heltäckningsmattor i vinrött och tunga gardiner. 🙂 New York bjuder alltid på överraskningar. Där tog vi varsin drink innan vi gick vidare till…
 
 
 
Smalls Jazz Club. Vi hade fått den rekommenderad av vänner innan vi åkte. Ett supercoolt lite ställe där man går ner i en trång källare. Där spelar några av New Yorks bästa jazzband och den här kvällen var inget undantag, det var ju lördag dessutom. The Winard Harper Group stod för underhållningen! Detta var en helt annan upplevelse än den fina jazzklubben i Lincoln Center. Det här var ruffigt, trångt, stökigt och musiken var råare, galnare och mer dirty på något vis. Helt annorlunda men lika härligt! De hade en jazzsångerska iklädd afrikansk dräkt som sjöng något helt otroligt grymt, Jazzmeia Horn. En perfekt avslutning på en maxad New York dag! 🙂 Sen var jag så slut att jag somnade stående och M fick fånga upp mig och fixa en taxi tillbaka till hotellet, he,he.
 
 
Nästa dag skulle vi flyga till Bahamas på honeymoon!
 
To be continued…
 
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *