An American In Paris!

 
 
 
Den tredje dagen i New York hade vi bokat biljetter till Broadway på kvällen. Man måste ju bara gå på Broadway en gång om man kommer till New York. Här är det verkligen världens bästa musikalartister, skådisar och dansare som uppträder och de häftigaste produktionerna. Vi valde en ganska ny musikal som heter An American In Paris, baserad på filmen från 1951 eftersom vi hade läst att den skulle vara så romantisk. Uppsättningen har redan hunnit belönats med 12 Tony-nomineringar och den spelas på Palace Theatre som är en väldigt vacker teater. Vi satt lite långt bak (för att sitta långt fram kostade en förmögenhet) men det var ändå en fantastisk upplevelse. Så vacker musik, sång och framför allt dans. Mycket klassisk balett med tåspetsskor vilket både jag och mamma tyckte var väldigt roligt eftersom jag dansade klassisk balett i 17 år. Jag gick på Balettakademien och hade ett tag tänkt att bli dansare så vi älskar båda två dans. Tyvärr så var hela dialogen på engelska med fransk accent. Jag förstod det mesta. en del skämt gick mig förbi, men för mamma som ändå är väldigt duktig på engelska var det betydligt svårare, så det tyckte jag var ett minus. Det kan ju vara svårt nog att det är på engelska att hänga med men när de bröt på franska hela tiden blev det riktigt svårt. Utöver det var det en fantastisk musikal med ljuvlig dans, fin musik och riktiga snyggingar som uppträdde. 😀 Före musikalen bad vi hotellet att rekommendera en bra restaurang att äta på. Vi fick ett bord på Bond 45 som var i fransk bistrostil tyckte jag (fast det skulle vara italienskt), väldigt likt Balthazar. OTROLIGT god mat, verkligen, wow! Jag fick en oxfilé och en rostad rosmarinpotatis till som var så gott att det var helt magiskt. Det var stort och hög ljudvolym så letar man efter en intim romantisk restaurang är inte det här rätt men det var en rolig restaurang tyckte jag och perfekt före teatern. Jag hade på mig mina nya skor och en fin klänning men tyvärr hann vi aldrig ta några outfitbilder. Mamma hade med sig sin sprillans nya fina Michael Kors väska, köpt i flaggskeppsbutiken på Fifth Avenue! 😀
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *