Shoeshopping at Saks!

 
 
 

 
Hello Citycatbabes! Första halvan av fredagen i New York spenderade vi på Top Of The Rock (det inlägget kan ni läsa här) men sen… var det dags för lite shopping. Jag ville till lyxiga varhuset Saks som ligger på 5th Avenue och deras berömda skoavdelning. De har en helt egen våning med BARA SKOR! 😀 Tanken var att förhoppningsvis få tag i ett par röda Louboutins.
 
Jag hade föreställt mig hur det skulle se ut men min fantasti kunde faktiskt inte överträffa  verkligheten den här gången! Åh, jag önskar att jag hade kunnat ta med varenda en av er som gillar skor för det var verkligen som att komma till himlen för en skogalen , ha, ha! 😀
 
Hela varuhuset är så lyxigt och fint och när hissen plingar till och stannar på skovåningen och man kliver ut så… ÅH! Det glittrar och gnistrar över allt. I taket hänger vackra glasinstallationer, här är det inga vanliga sittdynor utan vackert sammetsklädda välvda soffor. Personalen består nästan uteslutande av snygga män (hi,hi) som är otrolig trevliga och gör sitt allt för att man ska trivas (och köpa skor). 😉 Skorna står vackert uppställda och här finns ALLA lyxmärken man någonsin kan drömma om. Christian Louboutin, Jimmy Choo, Brian Atwood, Giuseppe Zanotti, Lanvin, Saint Laurent, Balenciaga, Manolo Blahnik, Roger Vivier, Nicholas Kirkwood, Prada, Marc Jacobs… Listan är oändlig. När jag kommer in och ser alla skorna blir jag så exalterad att jag inte vet vart jag ska ta vägen, jag får lust att springa runt hela avdelningen med armarna utsträckta som ett flygplan och sen bara kasta mig på golvet i en hög av drömskor och göra snöänglar. Men det kan jag ju inte göra för det hade varit tråkigt att bli utslängd. ;P Sen ser jag plötsligt skylten i taket… OMG, nej det kan inte vara sant? Är det sant? Det är sant! Det står SALE! 😀 Mitt hjärta börjar slå ohälsosamt fort, adrenalinet skjuter ut i kroppen som om jag stod på startbanan till ett 100 meterslopp och jag kan nästan inte andas, ha,ha, ha. Jag försöker se nonchalant ut och släntrar fram (småspringer) till raderna av skor på reahyllorna. Jag hittar direkt mängder av skor som jag vill pröva men väljer ut de allra finaste, man måste ju ta chansen att pröva även om man inte kan köpa dem.
Jag provar gnistrande skor från Saint Laurent och Giuseppe Zanotti i 30.000 kronors klassen. Personalen är superhjälpsam och hämtar skobox efter skobox med rätt storlek av alla skor jag vill prova. Det är en drömoch jag känner mig som en prinsessa! 🙂 Mamma som också botaniserar bland reahyllorna kommer med en sandalett i handen som hon säger att jag måste testa. Jag har aldrig sett en sån vacker sko i hela mitt liv och plötsligt så existerar ingen annan sko. När jag får den på foten så passar den perfekt. Trots den superhöga klacken så är de bekväma att gå i. Det ser ut som att jag har doppat foten i gnistrande kristaller. Den är från Nicholas Kirkwood och jag får veta att den är handgjord av siden och swarovskikristaller. ÅH! :O Jag vill aldrig någonstin ta av den. Men, jag var ju där för att köpa ett par Louboutins i rött. Så jag tar motvilligt av mig sandaletterna men tar med dem när jag går över till den specialdesignade Christian Louboutin avdelningen. Där får jag hjälp av en supertrevlig kille som låter mig pröva minst 7-8 olika par av Louboutins. Här finns också gnistrande skor men de kostar 40.000 kr vilket ju faktiskt även i mina ögon är heeelt vansinnigt. Tyvärr finns inga röda den här säsongen men jag har en Plan B. Den är att köpa ett par i svart lack eftersom jag inte har det. Men när jag får på mig den svarta pumpsen på ena foten och den gnistrande sandaletten på den andra, så känns den svarta skon (helt sjukt nog) nästan tråkig i jämförelse. Flera i Louboutin-personalen stannar upp och säger att sandaletten är en av de finaste skorna de har sett. Och han som hjälper mig håller med “you really can’t fault those”. Många av kunderna stannar också till och berömmer skon. Jag slår mig ner på sammetsoffan och får vatten i fina Saks-flaskor och jag känner mig Askungen med sin glassko. Jag måste bestämma mig men det är så svårt. Jag borde ju köpa skon som jag kan ha till allt (den svarta) men både jag och mamma har fastnat för sandaletten. Tack vare att mitt kort blev nekat på Century 21 har jag nästan hela shoppingbudgeten kvar. Men, jag kan ju inte lägga nästan hela på ett par skor!! Eller? Hmmm… Mitt hjärta har bestämt sig, jag kan helt enkelt inte lämna dem där. Christian Louboutins klassiska modeller finns alltid kvar men sandaletten är unik och kommer kanske aldrig att säljas igen. Dessutom har de dragit av många tusenlappar på den redan i och med att det är rea. Mitt hjärta hoppar över ett slag när jag säger att jag tar dem och när det är dags att lämna fram betalkortet börjar jag svettas och mår för ögonblicket lite dåligt. Men när jag och mamma dansar ut från skoavdelningen med SAKS-påsen i handen så känner jag mig som Carrie i Sex And The City. Jag är så lycklig och nöjd och jag tror faktiskt aldrig att jag kommer att ångra mig. De här sandaletterna är som små konstverk och när jag inte längre använder dem så ska de få stå i en glashylla hemma så att jag kan titta på de gnistrande skönheterna resten av livet. 🙂 Men, risken finns att ni ser mig när jag är 90-år komma stapplandes med min rulator i mina Nicholas Kirkwood sandaletter, ha, ha. 
 
Nu vill jag veta, vilka är era drömskor? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Instagram finns en video när jag prövar skon! 😀 @citycatwalk

Jag hade gärna köpte med mig den här skon hem också men prislappen på 40.000 kr kändes liiite saftig. 🙂
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

1 kommentar

  1. Dina skor är helt trollbindande, så vackra! Men nu förstår du ju att jag måste få veta vilken prisklass de ligger i…nyfiken som en tok för de ser otroligt dyra ut. När jag var där slutade det med att jag gick ut tomhänt 🙁 kunde liksom inte bestämma mig så blev irriterad och sket i alltihop..haha. Kram

    0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *