Resedagbok: Shopping i Zürich

Vero Moda Dot Wrap Dress Modeblogg Reseblogg

Schweiz, Zürich Dag 2, Del 2.

Hello Citycatbabes! Här kommer lite fler bilder från Dag 2 i Schweiz. På förmiddagen var vi ju på marknad i Horgen och på eftermiddagen kvällen skulle vi åka in till Zürich och shoppa. Det var bara det att eftersom det var lördag så stängde alla butiker kl 17, vilket vi inte hade en aning om.

Jakten på Den Försvunna (Tiffany) Diamanten.

Målet för mig var Tiffany & Co som jag så klart hade spanat in skulle finnas i Zürich. Som ni vet så samlar jag på berlocker från olika städer jag varit på ett Tiffany-armband. Först spatserade vi över vackra Quaibrücke och tittade ut över den vackra Zürichsjön. Det var otroligt varmt och så mycket folk men en härlig stämning och folkfest. När vi väl kom fram till den finaste shoppinggatan Bahnhofstrasse hade vi bara 30 minuter på oss att hitta Tiffanys. Det värsta var att vi började egentligen precis där den var men gick åt fel håll, så vi sprintade hela den långa gatan ner och hela gatan upp tillbaka igen utan att hitta det ha, ha. Snacka om “jakten på diamanten” . Det svåraste var inte att gå fort i värmen, utan så klart att gå förbi alla lockande skyltfönster, speciellt för mamma tror jag. Fem minuter innan stängning hittade vi Tiffany & Co men då var vi så varma och trötta att vi bara inte orkade shoppa. Det är ju inte så kul att “stress-shoppa” på Tiffanys heller. Det ska ju vara en upplevelse. Dessutom hade deras AC gått sönder så det var olidligt varmt där inne. Som tröst fick vi dock några pappersmuggar med vatten. Och muggarna, jo det var inte vilka som helst, utan turkosblå muggar med Tiffanyloggan. Vi lät inte dem stanna kvar i butiken sen kan jag säga, ha, ha, utan de fick följa med, faktiskt hela vägen hem till Sverige. 🙂

Modeblogg Reseblogg Zürich Resedagbok Modeblogg Reseblogg Zürich Resedagbok Modeblogg Reseblogg Zürich Resedagbok

Vackrast är Dyrast?

Efter vattenstoppet på Tiffanys gick vi och satte oss på ett härlig torg där vi beställde varsin drink och glass. Fyra glassar med en kula plus 4 drinkar/öl kostade 600 kr! What? Eh ja det är inte en billig stad att leva i. Faktum är att det är världens dyraste stad att leva i, i fint sällskap av Singapore. Vi hade det supermysig där i kvällssolen och sen gick vi en lång promenad genom vindlande små gränder och vackra torg. Jag trodde att Zürich skulle ha mycket höghus och storstadskänsla men det är otroligt vackert. Mer som Florens skulle jag säga med vackra hus och romantiska broar över floden Limmat.

Modeblogg Reseblogg Zürich Resedagbok Reseblogg Zürich Resedagbok Shoppingguide Reseblogg Zürich Resedagbok

Vero Moda Dot Wrap Dress modeblogg

Klänning här, här eller här (olika färger) väska här, armband här, solglasögon här (i svart). Och så den fina muggen då, ha, ha, från Tiffany & Co. 😀 Sandalerna fick jag låna av min brors sambo, Christine, hittade ett par väldigt fina liknande här.

Zürichsjön Guide Reseblogg Zürich Resedagbok

Kvällen avslutade vi hemma i Horgen på balkongen med fantastisk middag och utsikten som man aldrig tröttnar på! Kika in igen för Resedagboken Del 3! Citycatkisses!

Du kanske också tycker om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *