Spanien Första Veckan!

 Hello Citycatbabes!
Här kommer en uppdatering från vår första vecka här i El Spania (som ni nog förstår valde jag tyvärr inte spanska i skolan. Synd för det hade ju kommit väl till pass nu). Första dagen var en tisdag och vädret var helt strålande fint. Soligt och varmt, fåglarna kvittrade, ingen i närheten hade kräksjukan. Jag blev lite osäker på om jag var i himlen men det visade sig att nä, jag var i Spanien ändå. Förvillande likt dock.
 Stampe var lika lycklig han över att kunna springa runt i lätta jeans och tröja istället för att vagga fram i fyra lager långkalsonger och overall. Däremot var han mycket besviken över det bländade solskenet. Ett fenomen som han inte har sett mycket av under sina två långa levnadsår. “Stäng av solen mamma, stäng av den”. Eh ja, okej, inte vad jag hade väntat mig, men ska se vad jag kan göra…
Poolomårdet där vi bor är otroligt fint men vattnet är iiiiskallt.
På första besöket hemma hos morfar och bonusmormor bjöds det på fika i lätt chockrosa koppar.
 På torsdagen blev det ett besök på en lekplats tillsammans med morfar och Stampe blev överlycklig när han insåg att det fanns blommor att plocka.
Sen blev det sightseeing runt området och vi åkte ner till strandpromenaden i Playa Flamenca där Stampe utbrast -“jag vill gå och fiska”. Han har aldrig fiskat, så det var rätt förvånande. Något som var mindre förvånande var vilken låt jag hade på hjärnan resten av dagen.
På fredagen var det regnigt tyvärr så vi tog en promenad till La Zenia Boulevard. Ett enormt stort köpcenter där det finns så mycket roliga butiker att jag nästan bryter ihop varje gång jag är där. VAR ska jag gå först? Bershka? Stradivarius? Zara? Mango? Massimo Dutti? Ja ni fattar. Stampe hade inga problem att välja! Dock vissa problem med att gå därifrån.
 Rött & Rosa på Zara. Två färger som det kommer handla om i nästa outfitinlägg.
 Sneakers med fuskpälsbollar någon?
På lördagen var jag på marknad medan Stampe var hos morfar. Jag stod 30 minuter i kö i ösregn för att kunna komma hem med en grillad kyckling. Jag kom hem utan grillad kyckling, för den tog slut innan det var min tur. Jag skulle också köpa en bil till Stampe, men jag kom hem utan bil. Jag köpte istället en leksakshund med koppel för 140 kr som går av sig själv. Jag vet inte hur det gick till riktigt för jag ville inte alls köpa den men plötsligt hade jag gjort det i alla fall. Lurigt det där med marknadsförsäljare…. Stampe har inte lekt med hunden en enda gång. Lyckat köp! 🙂
Spanien, resa, resa med barn
 Cotton candy skies! Översatt -bommullsgodisskyar. Så eh ja, ni hajar varför uttrycket är bättre på originalspråket.
Första veckan innehöll många fina ögonblick men det var också mycket jobb med att komma i ordning i lägenheten. Handla all mat och alla basvaror. Packa upp och lära sig hitta i närområdet. Bara en sån sak som att lära sig laga mat i någon annans kök tar galet lång tid, ha,ha. Stampis blev sjuk, han sov inte på nätterna, det regnade och jag hade fortsatt stora problem med yrsel av kristallsjukan, mycket smärtor på kvällarna och jag tyckte det var rätt tufft att vara här själv med en liten sjukling. Men mot slutet av första veckan hade vi hunnit landa i alla det nya, lagom till att min man landade på flygplatsen för att hänga med oss en vecka. Och då kom värmen! Yass. Fortsättning följer…
0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *