½ purjolök
200 g rotselleri 1 palsternacka 2 morötter 2 msk smör, till stekning 1 msk smör till stekning av kantarellerna 2 dl vispgrädde 2 svampbuljongtärningar 8 dl vatten ½ tsk torkad timjan ½ tsk torkad rosmarin 1 krm torkad salvia 200 g färska kantareller 1 krm salt 1 krm svartpeppar |
Skiva purjolöken tunt. Skala och skär rotsellerin, palsternacka och morötter i små tärningar.
Fräs lök och rotfrukter i smöret i en gryta i 3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt grädden, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter. Tillsätt timjan, rosmarin och salvia och rör om. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Stek dem hastigt i smöret. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt kantarellerna till soppan och rör om. Klart! |
1 päron
1 gurka
4-5 blad romansallad.
Ca 1 dl vatten eller Coconut water
1 tsk Agave sirap (om du vill ha det lite sötare)
*Det går att byta ut avocadon mot mandelmjölk eller mandelsmör om man vill.
Stoppa allt i en bra mixer och kör tills det blir en god smoothie! (Jag har tyvärr ingen jättebra mixer än, så jag kör allt utom avocadon i min juicemaskin. Sen mixar jag i avocadon i juicen med hjälp av en handmixer och fyller på med vatten. Det funkar lika bra).