Om Mig

IMG_8564

Mitt stora intresse för mode, kläder och styling tog sin början redan som liten med en mamma som sydde alla våra kläder. Tänk dig en hel familj i 80-tals dressar i pastellgult. Som 3-åring gjorde jag entré i balettens magiska värld och dansade på Balettakademien i 16 år, inklusive ett år på Musikalartistlinjen. Efter det är tyllkjolen permanent fast i min modesjäl och kanske är det tåspetsskorna som har gett mig passionen för skor som är helt omöjliga att gå i men otroligt vackra att titta på.

Som 18-åring började jag jobba som fotomodell. Helt av en slump, då jag tog fel på en annons och trodde att jag skulle bli hårmodell för att få en gratis klippning. Men det visade sig vara en casting och på den vägen är det. Jag fick möjlighet att resa ut i världen och jobba med mode på riktigt. Två år senare bestämde jag mig för att börja på Textilhögskolan i Borås och därifrån har jag en examen som Textilekonom.

Jag jobbade också på en modellagentur i Göteborg som modellcoach och stylist på många modellfotograferingar. Ett otroligt rolig jobb.

Som livet ofta är så händer det något. Under utbildningen på Textilhögskolan drabbades jag av en oerhört smärtsam och obotlig sjukdom. En sjukdom där cellerna inte kan reparera sig själva så att de inre organen bryts ner långsamt och smärtsamt. Det slog naturligtvis hela min värld i spillror och det har tagit mig mer än 10 år att komma dit jag är idag. Efter 6 tunga år av sjukhusvistelse började jag  blogga. Citycatwalk blev min räddning. Jag vet faktiskt inte vart det hade slutat utan ER. Genom bloggen fick jag möjlighet att bli ”social” igen och dela och uttrycka min stora passion för mode. Därför betyder bloggen och ni som läser den så oerhört mycket för mig. Jag vill väldigt gärna ge tillbaka och hjälpa er med det som jag kan och är bra på, dvs styling, mode (och shopping få jag väl tillägga, jag har nog något slags världsrekord i nätshopping) ;).

 

 

Trots sjukdom lyckades jag på något mystiskt sätt bli med både man, katt och barn och vi bor i ett parhus i Göteborg. Att jag skulle få barn var nästan omöjligt, så vår son, som vi kallar för ”Stampe”  är verkligen ett litet mirakel. Han fyller snart 4 år.

 

Vi reser så mycket vi kan eftersom värme och avslappning hjälper mig mycket. Vårt favoritresmål är Grekland och New York. 2014 gifte vi oss i svenska kyrkan i New York, samma år som vår son föddes.