Ivy League!

Ända sen jag såg den här glittrande randiga tröjan på Ivy i Gossip Girl så har jag velat ha den. Den är från Marc by Marc Jacobs och sålde slut på direkten efter att den hade varit med i serien. Nu hittade jag den second hand för någon hundralapp hos Style Sequel i London. YEY! 😀 Färgerna är helt underbara i verkligheten, så höstiga och fina. Love it! Ett litet glädjeskrik när jag öppnade kartongen, tänk att vackra ting kan göra en så glad även fast man känner sig väldigt nere. Smärtan vill bara inte ge med sig just nu. Ändlösa dagar och nätter. Då kan något så trivialt som att fantisera om nästa gång man är på benen och kan klä på sig ett fint plagg vara det som gör att man orkar se framåt. Det låter konstigt men att komma ihåg att det faktiskt kommer dagar när man inte bara får känna sig normal, utan till och med lite glammig, betyder mycket i stunden.
Det är så lätt att annars att tänka att det alltid bara är eländigt och kommer att vara det för all framtid. De senaste dagarna har jag haft så ont att jag inte kunnat byta om från mysdress till pyjamas så jag får sova i den. Jag undrar om de på mitt jobb som väser ”värst va fin du va i da då” på ett sätt som verkligen låter en veta att det inte är uppskattat alls, har någon aning om hur viktigt det är för mig att få känna mig fin istället för sjuk en liten stund. Skulle jag alltid gå i mysdress med otvättat hår och och se precis lika eländig ut som jag känner mig så skulle jag gå under. Jag behöver de där ögonblicken av ”normalitet”.
 
I bland känns det som att leva ett dubbelliv, mitt #professionella/modebloggs-jag och mitt hemma/sjuk-jag. Men jag har kommit fram till att även om jag bara orkar ha på mig en klänning i 2 timmar och ta en outfitbild så gör det mig glad. Jag får utlopp för min kreativitet och mitt intresse för färg, form, design, mode och textiler en liten stund.
Jag tror att många inte förstår skillnaden mellan att vara tillfälligt sjuk och att var kroniskt sjuk. Är man sjuk några veckor i influensa är det självklart att man inte tar på sig en coctailklänning och klackar en stund, man väntar ut det, man vet ju att man blir frisk och det är ingen idé att ödsla energi på det. Men har man varit sjuk i åratal blir det tvärt om. Att orka lägga energi på något annat än sjukdomen för en stund är livsavgörande. Jag har hört folk säga både om mig och till mig, du kan väl inte vara sjuk om du orkar klä upp dig? Fuck You vill jag säga till dom, för de har ingen jävla aning. Om man är sjuk länge och livet innehåller mycket sorg blir det viktigare än någonsin att fokusera på saker som ger glädje, både i stort (kärlek, familj och vänner) och i smått. Nu var det ju så att det här inlägget egentligen bara skulle handla om tröjan, men det blev visst lite längre. 😛 Jag vill inte deppa ner er, så här en strålande fredag, utan ta med er det ur den här texten som är viktigt, vilket är ”gör mer av det som gör er lyckliga för det är det som gör livet värt att leva, och strunta i vad andra tycker!” Vad det är som gör oss lyckliga, är olika för oss alla, och vi borde fira våra olikheter istället för att skrämmas av dom. Självklart är det viktigt att göra saker som ger andra lycka men vi förtjänar alla att få göra saker som gör oss själva lyckliga också. Våga sätt lite guldkant på en vanlig dag, livet är de vanliga dagarna, just här och nu! 🙂 Do more of what makes you happy!♥
Citycatkisses!

 
 
 

Du kanske också tycker om

6 kommentarer

  1. Du är bäst!Är det en önskan jag har så är det att du skulle bli frisk från all din smärta o sjukdom!Du ska som sagt fortsätta göra det du mår bra av och strunta i folks okunskap o kommentarer!Massa kramar Från mig (Rebecka) 🙂

  2. Hej hej!
    Först och främst vill jag säga att det är Tråkigt med din smärta!
    För det andra så har folk så mycket åsikter om allt, gör det som du mår bra av! 🙂
    Kramar!

  3. Det kommer alltid finnas folk i ens närhet som med sina ord kan göra mer skada än dom antagligen förstår.
    Dessa ska man bara låta va där, de har ingen egentlig betydelse så varför ska deras ord då skada oss?
    Jag lever efter orden "Let it go" de hjälper mig för då kan de säga vad de vill, titta hur de vill men de har ingen betydelse.
    Du är en underbar person, Låt de surmulna stå vid sidan av vägen och sura…kram

  4. Är så glad att jag hittat din blogg, den ger mig så mycket kraft! Har samma sjukdom som du och när jag läste detta inlägget kände jag precis igen mig! Min man tittar ibland frågande på mig när jag legat i smärtor flera dagar och han plötsligt hittar mig framför spegeln där jag kombinerar outfits.Bara för att stupa i säng efter en stund igen. Eftersom han hatar att brova kläder förstår han mig inte helt där:) Men känslan av att vara JAG, att känna igen mig för en liten stund, är så underbar! Den ger mig hopp och energi att kämpa för att bli bättre. De dagar jag sedan kan vara lite aktiv är det jätteviktigt för mig att se fräsch ut! Även om jag bara är hemma. Enormt viktigt för självkänslan!
    Men visst är det ett konstigt dubbelliv man lever. Ena dagen som en liten ruggig boll i sängen och nästa dag ( mha smärtstillande) spelar man rollen av sig själv, med sån bravur att ingen människa tror att man är sjuk. Men det får det vara värt! Känslan av att ha ett liv och vara en fungerande människa, den tid man kan, är ovärderlig!

  5. Å, vad kul att du svarade! Tack för de gulliga orden! Jag blev akut sjuk våren 2009 sedan dröjde det till i somras innan jag äntligen kom till en specialist på IC och som visste vad det handlar om. En klassiker alltså. Säkerligen hade det dröjt längre om jag inte varit en så besvärlig patient som läst en massa på egen hand. Som kommit släpandes med en massa studier och krävt att få testa olika behandlingsmetoder. Medan mina försiktiga och tveksamma läkare våndades. Suck!
    Jag minns inte hur jag hittade din blogg, det var ett bra tag sedan. Antagligen snubblade jag över den när jag googlade på sjukdomen eller så hittade jag en länk från någon annan modeblogg. Hur som helst så är den precis vad jag behöver! Jag är alltid lite förväntansfull när jag går in på den. Tack snälla! Enda nackdelen är att jag fått en massa bra tips på nya shoppingsidor. Det är så himla lätt att halka med fingret och klicka hem för mycket snygga grejer när man ligger på soffan och har alldeles för mycket tid…:) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *