Burberry Prorsum Höst 07!

CATWALK COLLECTION!
image2176
Dags att titta närmare på ännu än lyckad höstkollektion som förtjänar en plats i Catwalk Collection! Burberry Prorsum har lyckats med den svåra konsten att föra det klassiska modehusets arv vidare samtidigt som nytt och fantasifullt mode presenteras. Mannen som står för Burberrys storstilade comeback är naturligtvis Christopher Bailey och höstens kollektion är i mitt tycke helt superb!
Inför hösten tittade han på Burberrys gamla logotype föreställande en medeltida riddare och blev insprierad till kollektion där siluetterna är rustningslika med medeltida inslag men förvandlade till kvinnliga sexiga bärbara plagg. "It’s the same Burberry girl. She’s just rocking a bit more," sa Christopher Bailey när han beskrev den tuffare och sexigare looken inför hösten. Siluetterna är hårda men figurnära med väl markerade midjor. Nyckelplaggen är självklart den klassiska Burberrytrenchen men nu i varianter av skinn, lack och vaddering med dragkedjedetaljer liksom den kortare skinnjackan och den korta coctail klänningen. Materialen är lack och skinn, där många av plaggen är quiltade helt eller delvis, med inslag av ull, skinande silke och stickade plagg. Färgen fram för alla är svart, men även lila, silver och guld finns med. Detaljer att lägga märke till är superbreda skärp med spännen eller mellanbreda skärp över klänningar och koftor samt breda kragar på trencharna. Accessoarerna är i den här kollektionen nästan lika viktiga som plaggen. Väskorna i svart skinn eller lack har prytts med massor av nitar. Skorna är av svart lack med snörning men även lårhöga lackstövlar syns. De långa handskarna i quiltat skinn och lack är kollektionens nyckelaccessoar!

(Vadderade trenchar, breda kragar, markerade midjor, lackstövlar, lackskor med snörning, breda skärp, väskor med nitar och quiltade lackskinnhandskar är viktiga detaljer i Burberrys höskollektion)

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *