Rump-plastik och självsvält!

image1724
Idag när jag tittade igenom de två största kändis sajterna som miljontals tjejer världen över läser var det de här 2bilderna som först mötte mig. På den ena siden glamourmodellen Coco som inte bara lagt in enorma plast-implantat i rumpan och brösten utan också opererat det mesta som går på kropp och ansikte för att nu mer se ut som en seriefigur, allt för att vilja vara attraktiv för männen. På den andra sajten var det Keira Knightley som åtminstone inte opererat sig och som har ett gudomligt vackert ansikte, men som bara blir tunnare och tunnare för var dag, troligen pga av pressen att vara supersmal i Hollywood. De här är idialkropparna år 2007. Inte konstigt att massor av kvinnor världen över känner sig fullkomligt förvirrade över vad som är en sund och vacker kropp och inte konstigt att det är svårt att leva upp till idialbilden av hur en kvinna ska se ut.
Vad tycker ni? Kommentera gärna!!

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

  1. Det är mycket sorgligt att se sådana överdrifter. Det borde inte alls vara attraktivt, inte ens för männen att vara så onaturligt tillfixad. På sextiotalet när de första filmstjärnaorna lanserades med sexig immage, Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida, Sophia Loren m fl så var de ju naturligt sexiga och aldrig såg man dem i en sådan pose som ovan. En del var förstås redan då väldigt smala men jag tror att även det var naturlig smalhet. Jag kan tänka mig hur svårt det är att vara ung idag med sådana extrema konstgjorda förebilder som finns nu. Hur konkurerar man med sådant. Dels måste man ju vara extremt rik och dels utsätter man sig för mycket stora hälsorisker och man måste då också vara extremt djärv. Nej alla ni unga fina tjejer: ”Upp till kamp mot detta och kämpa för naturlighet och egenvärde”!

  2. Kiara har alltid varit smal.Dock aldrig så som hon är nu.Man vet ju heller inte varför dom gått ner.Jag menar man kan gå ner i vikt för man är stressad,deprimerad etc…likaväl som en viktuppgång.Det här med att ”man måste ”vara så smal tycker jag inte stämmer längre utan det beror nog på hur långt man kommit i sin egen trygghet hur man fundrar kring det.Dom i vår ålder iallfall.Men visst påverkas endel såklart men jag tycker mer att det är man måste se snygg etc ut istället för supersmal!Tycker mer att man ska vara lite tränad men ändå ha kvinnliga former 🙂 Sund helt enkelt.Vissa tjejer gör nog grejer(silikon) för att dom tror killar gillar det bättre med.Så är det inte

  3. Maggie: Ja det har gått till sådan extrema överdrifter och jag hoppas att det snart slår över och blir ”idealiskt” att vara naturligt vacker. Det är verkligen svårt och förvirrande att vara ung idag och jag håller verkligen med dig om att vi tjejer ska kämpa för naturlighet och egenvärde och inte acceptera kravet på extrema onaturliga skönhetsideal. Fler som Brigitte Bardot vill vi ha!
    B: När jag såg de här två bildena slog det mig verkligen hur splittrad idelbilden av kvinnan är idag. Jag tycker att Keira precis som jag sa är gudomligt vacker och jag gillar henne verkligen. Jag tog med henne eftersom jag såg en sådan kontrast mellan de här två kvinnorna som båda är idealbilder för hur kvinnor vill se ut. Och jag kom ihåg en intervju jag läste med henne där hon pratade om den stora pressen i Hollywood på hur hon ska se ut. Själv har jag aldrig kännt någon press på att vara smal eftersom jag alltid varit väldigt smal. Jag har istället kämpat med pressen på att vara opererad och kurvig. Idag känner jag att jag börjar hitta en trygghet i mig själv. Men jag vill ändå belysa ämnet om de extrema idealen och ifrågasätta medias idealbilder av kvinnan. Jag tycker att det är viktigt. 🙂

  4. Absolut, det är viktigt ämne!Bra att du skrev om det.Nej det är inte lätt med den bild kvinnan fått.Jag har med varit smal och för smal tidigare.Men som dig börjar jag även hitta trygghet i migh själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *