Kork nya skotrenden?

image3588 Korksulor var det längesedan vi såg till och skor helt i kork har jag nog aldrig sett förut. Det är verkligen kul när det dyker upp något helt nytt i modevärlden, men frågan är hur snyggt det är? Vad tycker ni?

Alberta Ferretti, Prada, Diane von Furstenberg, Marc Jacobs Maison Martin Margiela. Stora bilden: Christian Louboutin:

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

 1. Ett par wedge med korksula kan jag tycka är riktigt snyggt. Men om skor helt i kork är lika snyggt har jag lite svårt att tycka 😉
  Kan man alltså plocka fram sina korksule-klackar igen nu då?
  Kram

 2. Nä tycker inte det är särskilt snyggt.. Men det är väl miljövänligt, är det inte? Å det är ju alltid bra 🙂

 3. Sarah – undrar just om det är miljövänligt? Det är väl inte bra att man skördar korkträd för att göra skor? Om jag inte minns fel är det en av anledningarna till att man gick över till skruv eller plastkorkar på vissa vinflaskor, utöver att vinet bevaras bättre? Eller har jag fel?

 4. Erika: Ja jag håller med dig, ett par wedges med korksula är riktigt fint, men skor helt i kork är nog itne min grej. Ja har du ett par i garderoben ska du absolut plocka fram dem, de är hur trendiga som helst i vår och sommar!! 🙂
  Sarah: Ja min första tanke var också att det är miljövänligt för att det är ett naturmaterial som är biologiskt nedbrytbart. Men Erika har nog rätt i att korkträden inte bör skövlas, måste läsa på mer känner jag. 🙂
  Erika: Inressant diskussion, svårt att veta om det är miljövänligt eller ej, det är ju, som jag skrev här ovan, ett biologiskt nebrytbat material men hur ser miljpåverkan ut om man skövlar massa korkträd?! Jag får läsa på lite mer. Eftersom du återanvänder ett par korksuleskor som du redan har i garderoben, så är ju dina skor miljövänliga på ett sätt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *