Höstens 20 snyggaste kappor!

MILITARY!

Etro
autumn/winter 2008  Moschino autumn/winter 2008

Så fixar du militärstilen: Den militärinspirerade kappan är en av höstens 3 hetaste kapptrender. Militärkappan är figursydd och följer kroppens former på ett snyggt sätt, axelpartiet, kragen och ärmarna är mer strukturerade. Leta efter detaljer som dubbelknäppning, mässingsknappar och revärer. Eftersom militärkappan är utsmyckad och detaljrik så är det bra att hålla resten av outfiten så enkel som möjligt för ett snyggt helhetsintryck.


1. Asos. 2. Forever 21. 3. Topshop. 5.Topshop

STRUCTURE!

Calvin Klein autumn/winter 2008   Jill Sander autumn/winter 2008

Så fixar du den strukturerade stilen: Den strukturerade kappan är den andra trenden som vi ser i höst. Den strukturerade kappan definieras av skarpa, rena linjer, gärna med en futuristisk känsla. Leta efter detaljer som spännande former på kragen och ärmarna. den strukturerade kappan funkar med de mesta men är allra snyggast tillsammans med en minimalistisk och monokrom outfit i övrigt.

1.Forever 21. 2. Asos. 3. Mango. 4. Mango. 5. Asos. 6. Tophop. 7.Lindex

VOLUME!

Stella McCartney autumn/winter 2008 Christian LaCroix autumn/winter 2008

Så fixar du volymlooken: Ju större desto bättre är ledorden för den 3: e kapptrenden. Volymen kan finnas i hela kappan eller så kan du ha en kappa med volym bara på nederdelen, (nästan som en kjol) eller i ärmarna. Leta efter detaljer som tulpan eller ägg form, puffärmar och volanger. Tänk på att balansera den stora volymen på kappan genom att bära smala byxor eller leggings på nederdelen av kroppen. Ett roligt tips som jag läste i Elle UK är att leka med formerna genom att addera ett skärp i midjan på volymkappan.


1. Lindex. 2. HM. 3. HM. 4. Forever 21. 5. Ellos 6.  Asos. 7. Asos. 8. Asos. 9.Asos

GULDKÖPET: Den här är min absoluta favorit. Snygg form, trendig, passar till det mesta, av 75 % ull så att man håller sig varm och kolla in den söta rosetten där bak!

Tips: När du väljer din vinterkappa tänk på att den behöver vara lite större för att få plats med varma tröjor under. Det ska finnas gott om plats över rygg och axlar när du höjer armarna till sidan, annars kan det leda till att du får värk i axlar och nacke. Köp aldrig en storlek för liten för att du tror att det peppar dig att gå ner i vikt, sikta in dig på en snyggt skuren kappa i en mörk färg istället så kommer du att känna dig jätte snygg som du är! Försök få tag i en kappa med så hög procent ren ull som möjligt. Ju mer ull, desto varmare och hållbarare är din kappa. Känn efter om knapparna sitter löst, på många kappor är knapparna väldigt slarvigt påsydda från början. Tänk på att färgen ska passa till dina favoritvinterstövlar och köp den inte om du inte känner dig 100% supersnygg i den! Har du inte råd med en ny kappa nu brukar det finnas möjlighet att köpa de fina ullkapporna till rabatterade priser under mellandagsrean. Det är oftast inte fören efter jul som den värsta kylan slår till. : )

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *