Make it WORK! Så blir du snyggast på jobbet!

Jag får ofta frågor om tips på arbetsklädsel och jag vet att många av er har kontorsjobb eller arbetsplatser som kräver en viss dress code! Då är det inte alltid lätt att följa trender och samtidigt vara välklädd. Men det går! Här kommer den ultimata inspirationsguiden, med hjälp av kändisarnas trendsäkra outfits och CityCats bästa råd, för att alltid vara välklädd på jobbet! Make it work!

SUIT UP!


En kostym är alltid välklätt och kan nästan aldrig bli fel. Investera i en lite dyrare kostym som verkligen är perfekt skuren för din figur och i ett bra material som inte skrynklar sig lätt. Det är viktigt att kostymbyxorna är bekväma att sitta i så pröva att sitta en stund på pallen i provrumet när du väljer ut din kostym! I höst och vinter är det markerade axlar eller markerade midjor som sätter lite extra trendfaktor på din kostym!

1. Våga välja en annan färg än svart och satsa på ett material med lite skimmer eller struktur för att höja trendkänslan, som Jessica Biel har gjort här.
2. En kostym kan också bestå av kavaj och kjol och kallas då dräkt. Lek med volym eller markera midjan med ett skärp utanpå kavajen för en riktig girl power känsla och hög trendfaktor! Här har Naomi Campbell gjort båda i en dräkt från Yves Saint Laurent.
3. Våga bryta av med en annan färg på kavajen som Daisy Lowe gjort här och matcha gärna med läppstift eller nagellack i samma färg.
4. Kostymbyxa med matchande väst och vit blus är också ett sätt att variera kostymen. Men välj lite lägre klackar än Victoria Beckham gjort här.
5 & 6. Skippa kavajen helt och hållet och matcha dina kostymbyxor med en rolig blus med mönster eller puffärm som Liv Tyler och Diane Kruger har gjort här. Knytblusen, med rosett i halsen är höstens stora trend!!!

POWER DRESSING!


Framhäv din feminina sida på rätt sätt med en figursydd powerklänning eller pencilkjol. Se till att kjolen/klänningen går till mitten av knät, nedanför knät eller mitten på vaden för en superelegant look som gör det mesta av dina kvinnliga former. Välj gärna enfärgat eller blockmönstrat och se till att klänningen eller kjolen sitter perfekt i midjan. 
Just vadlånga kjolar spås bli nästa stora trend på kjolfronten. Pencilkjolen kombinerat med en vacker blus ger ett klassiskt intryck. Addera ett stort "statement halsband för att maximera trendfaktorn!

1. Välj en klänning som täcker dig upptill eftersom du ska visa benen,
som Eva Mendes har gjort här, i en supertrendig klänning från Calvin Klein.
2. Svart och vitt är alltid elegant och ger en känsla av Chanel, som på Victoria Beckham här.
3. Höga klackar kan ge en härlig känsla av kvinnlig power och får dig att sträcka på dig lite extra. Går kjollängden till mitt på vaden som för Jessica Alba här, är klackar nästan ett måste för att inte förkorta benen.
4. Har klänningen lite urringning eller visar en del av axlarna? Välj då en söt ballerina sko istället för höga klackar
för att ge ett elegant intryck. Hämta inspiration från Carla Brunei Sarkozy som har följt denna stilregel.
5. Våga vitt, men tänk på att tyget inte ska vara genomskinligt. Jennifer Lopez kör den vita looken till perfektion med rätt attityd!
6. Är din arbetsplats väldigt konservativ, bör du ha heltäckande strumpbyxor och den längre varianten av kjol eller klänning. Lek med volym och spännnde former istället för att behålla modekänslan, som Maggie Gyllenhal här ovan.
7. Se till att din pencilkjol har hög midja och markera gärna midjan lite extra med ett skärp så är du helt rätt trendmässigt! Kolla in Jennifer Morrison för inspiration.

CASUAL FRIDAY!


På fredagar har många arbetsplatser ledigare klädsel. En del arbetsplatser har också denna lite ledigare stil hela veckan. Då kan man ta ut svängarna lite mer och välja tex. jeans, kort kjol, eller skinn, om man kombinerar dem på rätt sätt.

Denim: När du väljer att bära jeans till jobbet ska du tänka på att välja en otvättad denim eller en mörkare tvätt vilket alltid ger ett mycket elegantare och väklätt intryck än ljusa jeans.

1. Gör som Lauren Conrad och välj de nya trendiga utsvängda jeansen i en riktigt mörk nyans för en trendig look.
2. Kombinera dina jeans med knytblus och väst som Blake Lively så är du verkligen helt rätt i höst!
3. Kombinera jeansen med en snygg kavaj med militärlook och en mönstrad scarf som Rachel Bilson så får du in 2 av höstens viktigaste trender i en outfit.
4. Välj ett roligt mönster på blusen, som Katie Holmes, som har på sig en blus från den nya HM kollektionen av Commes de Garcons.
5 & 6. Att kombinera mörk denim med en vit blus eller skjorta är klassiskt
och ser alltid snyggt, fräsht och välklätt ut. Matcha med rött läppstift eller någon rolig färg på skorna för att höja trendfaktorn. Kolla in Lo Bosworth och Cameron Diaz här ovanför inspiration!
7. En blus, mörka jeans och ett stort "statement halsband", Jessica Simpson har fått till den rätta stilen.


Kjol: Välj låga skor till en kort kjol och högla klackar till en lång kjol så blir det aldrig fel! Ha inte en urringad topp om du samtidigt har kjol, för att vara på den säkra sidan.

1. Jessica Alba visar en inspirerande look med kort kjol, guldiga ballerinas, kavja och scarf.
2. Kombinera pencilkjolen med en mjuk kofta för en avslappnad look
som Sarah Jessica Parker


Skinn: Skinn är svårt att ha på jobbet men med lite planering så går det alldeles utmärkt. Tänk på att bara bära ett skinnplagg åt gången och kombinera skinnplagget med i övrigt eleganta plagg, skor och väskor för att det ska funka på kontorsjobbet.

1. Väljer du skinnkjol på jobbet så se till att den är i modell längre och kombinera gärna med kavaj för en dressad look som Gwyneth Paltrow har gjort här.
2. Kombinera dina kostymbyxor med vit blus, "statement halsband "och en kort skinnjacka som Joy Bryant, för en casual outfit som ändå är elegant.
3. På casual friday dagar kan du matcha din power klänning med din skinnjacka för en lite mer avslappnad look
precis som Rachel Weisz.
4. En vid, knälång, klassiskt kvinnlig kjol ger en fin kontrast till din korta skinnjacka och helhetsintrycket blir väldressat om du väljer en elegant sko till! Emma Wattsons
outfit är bra inspiration.

PLANERA DIN OUTFIT KVÄLLEN INNAN SÅ BLIR DET ALDRIG FEL.
SPANA IN VAD DINA ARBETSKAMRATER HAR PÅ SIG FÖR INSPIRATION.
TA REDA PÅ OM DET FINNS SPECIELLA REGELER FÖR JUST DIN ARBETSPLATS OCH FRÅGA DIN CHEF OM DU ÄR NY PÅ JOBBET.
KOLLA IN TV-SERIEN LIPPSTICK JUNGLE FÖR FANTASTISK INSPIRATION FÖR DIN ARBETSGARDEROB.
UPPDATERA DIN BASGARDEROB MED NYA ACCESSOARER SOM, BROSCHER, HALSBAND, SCARFAR, VÄSKOR OCH SKOR ISTÄLLET FÖR ATT KÖPA NYA PLAGG, SÅ SPARA DU PENGAR.
VIKTIGAST AV ALLT ÄR ATT HA ROLIGT MED DINA KLÄDER!

MAKE IT WORK! : )

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *