Italian Food Weekend!


Ha, ha, ja, jag och min sambo har kört italienskt tema på matlagnignen den här helgen. I fredags lagade vi en förrätt som hette "breasola med gorgonzola, valnötter och färksa fikon", en huvudrätt som hette "Hel grillad sjötunga" och sedan hemgjod panacotta med råröda blåbär. Allt blev otroligt gott även om en del av det var rätt svårt att laga (läs huvudrätten). Alla recepten kommer från en italiensk kokbok som jag gav min sambo i födelsedagspresent och det är faktiskt fotbollsspelaren Glenn Strömberg som nu mer bor i Italien som står för recepten. Ni har säkert sett hans pasta och olivolja i matbutiken! Glenn får helt klart tumen upp, super goda rätter! Ikväll fortsätter vi på samma bana med en italiensk blomkålspasta med pancetta. : )

1. Förrätten med bresaola, nötter, ruccola och ost. (Jag fick inga fikon, snyft)
2. Italiensk likör, Amaretto, att dricka (den enda likören jag kan dricka för den är gjord enbart på mandel).
3. Huvudrätten med sjötunga färska räkor och mandel lagas.
4. Massor av goda grejer skulle det vara till huvudrätten, tyvärr fick inte jag äta apelsinerna men min sambo sa att det var gott, he,he.
5. Här lagar vi panacotta med äkta vanlijstång, godaste efterrätten jag någonsin har lagat själv. : )

Du kanske också tycker om

15 kommentarer

  1. Käthe: Ja det ver inte alls så svårt som man tror att laga det, ska defenitivt bjuda på det nästa gång vi har gäster. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *