Mm… Mulberry!

Efter att min sambo fått bära min handväska i London i 3 dagar bara för att den var så tung och jobbig att bära i handen och på axeln kom jag fram till att jag måste ha en väska som kan bäras snett över axeln med en ordentlig lång rem så att man har händerna fria och inte går för snedbelastad. Så på flygplatsen Heathrow i London kikade jag in i Mulberry-butiken och när den gulliga tjejen där frågade om det var något speciellt jag var ute efter så sa jag som det var, en väska med axelrem som inte är tung att bära och lagom stor. Då rekommenderade hon mig den här väskan i modellen Alexa. (Döpt efter Alexa Chung). De hade precis fått in den i en mörk chokladbrun variant som jag först tänkte ta men sen tyckte jag att den var för lik min svarta Bayswater och slog till på den här i ljusbrunt skinn i stället. De hade bara en enda kvar och det bästa av allt, den var 25% billigare på Mulberry på Heathrow, än på Net-a-porter!!! Det gör ju väldigt mycket på priset. På NK i Göteborg har jag för mig att den är ännu dyrare än på Net-a-porter.com så jämfört med NK blev den säkert 30% billigare. Det kändes som en bra affär och jag hade sparpengar över eftersom Louboutin-skorna kostade hälften av vad jag hade räknat med, så jag slog till, med 10 minuter kvar tills jag måste vara vid gaten som låg långt bort i terminalen. Det blev verkligen ett snabbt impulsköp men jag har inte ångrat mig en sekund. Vi fick springa till gaten, hann inte köpa varken vatten eller tidningar men vi han precis ha, ha och det var så värt det! 😀

Väskorna kommer alltid i fina dustbags.
Skinnet är från buffel och är så otroligt mjukt och fint. Remmarna där fram stängs med hjälp av magneter.
Mässingsdetaljerna är hållbara och fina med det lilla Mulberry-trädet ingraverat.
Det flätade handtaget är ett vackert hantverk och det som gör väskan så fin. Man kan ta loss axelremmen och bära den i handtaget om man vill.
Mjuk mocka på insidan av locket.

Alexan är fodrad inuti till skillnad från Bayswatern med bra fickor och söta detaljer av brunt skinn och mässing.
Genom att lossa remmarna längst upp på sidorna blir väskan dubbelt så stor om man behöver plats med mer. Och remmarna på framsidan kan förlängas mycket de med om man behöver få plats med mer på höjden.
Mulberry har 40-års jubileum nu så jag fick en sån fin påse med rosett och med en massa fina kort i. Alla mina väskor får man antingen bära i handen eller på ena axeln och efter någon timme i stan när man gått och spänt axeln för att den inte ska åka av så har värk i axlar, rygg och nacke. En ryggsäck hade kanske varit allra bäst, men man vill ju inte sänka modegraden helt, så därför fick det bli en Alexa! Det är en användbar väska som passar till de flesta tillfällen, året om och i ett skinn som åldras fint. I butiken sa de att den färgen var den populäraste och när jag kom hem och googlade den så ser jag att de hade rätt men jag köpte ju den inte för att vara ensam om den utan för att jag helt enkelt tyckte den var finast och bäst för mina behov. En Chanel 2.55 och en Balenciaga Giant var egentligen de som stod på önskelistan men med det här priset var jag bara tvungen att slå till. Jag har varit så otroligt nöjd med min andra väska från Mulberry, så det känns som ett säkert kort att köpa en från samma märke.

Du kanske också tycker om

6 kommentarer

  1. Åh vilket kap! Kan du inte berätta vad den kostade? Jag hade tänkt spana in Mulberrys utbud i Göteborg men då får man kanske dåligt samvete om den kostade så "lite" på flygplatsen =) Jag undrar också vad Louboutineskorna kostade i butik? kram

  2. Rebecka: Vad kul att du tyckte den var fin! Jag har hållit priset hemligt för min samob, hi, hi så jag vill inte skriva ut det på bloggen, men som sagt 2100 kr billigare än hos net-a-porter… ; ) Kram!

    Caysa: Tack vad kul att du gillade mitt nya köp! Louboutinskorna kostade 370 pund på Selfridges i London. Tyvärr vill jag inte skriva ut priset på väskan bloggen eftersom jag har håller det hemligt föra vissa som läser bloggen 🙂 men jag fick den 2100 kr billigare än om jag köpt den på nätet. Ska ta och kolla priset på NK nästa gång jag är där så kan jag skriva hur mycket jag det skiljer mellan NK och Heathrow. Ska du snart till England eller USA tycker jag absolut du ska vänta men om det dröjer eller till och med inte finns i planerna och du vill ha din väska nu så köp den utan dåligt samvete!!! Jag menar en resa till London kostar ju också en slant? Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *