Recension av 30 Day Shred!

 
Hur är det tänkt:
Jag har kört 30 pass av Jillian Michels 30 Day Shred.
Programmet är indelat 3 stycken 10-dagarspass där svårighetsgraden ökar efter varje uppnått 10:e pass. Varje pass är indelat i 3 set. Varje set är indelat i 2 minuter styrka, 2 minuter kondition och 1 minut magträning, i intervaller. Plus uppvärmning och stretch. Allt man behöver är en matta och ett par lättviktshantlar. Övningarna är byggda på “metabolic training” dvs. övningar som ökar förbränningen. Det är meningen att man ska köra 30 dagar i rad. Men jag delade in de 30 dagarna på 5 pass i veckan. Det tog därför 2 veckor för varje 10-pass. Dvs. 6 veckor totalt. Jillian har 2 tjejer med sig som visar hur man kan göra övningarna både svårare och lättare än hur Jillian gör dem. Det innebär att man kan göra varje övning i tre olika svårighetsgrader. Jag har varit tvungen att oftast köra den lättare formen av hoppen men jag har kört den svåraste varianten av alla styrke och magövningar samt de konditionsövningar som inte innefattar hopp.
 
 
Mål & Resultat:
Mitt mål var att bli starkare. Styrkan mätte jag genom att göra så många armhävningar som jag klarade (riktiga, inte på knä) innan jag startade. Det visade sig att jag inte klarade av att göra en enda, ha,ha. Jag satte upp som mål att klara 10 stycken i slutet av programmet. Efter 30 genomförda pass klarar jag nu 10 snygga, riktiga, armhävningar på raken. Det är jag sjukt nöjd med he,he. Det är alltid roligt att kunna mäta sina framsteg. Jag tog även vikt och mått på höfter, midja och byst innan jag satte igång. Jag har minskat 2 cm i midjan, 1 cm över stussen och ökat 1 cm över bysten. Naturligtvis så får man inte större byst av den här träningsserien men jag tror det är alla armhävningar som har byggt upp bröstmusklerna så att bysten skjuts framåt och därmed får man ett ökat mått. Jag har bara gått ner knappt 1 kilo men att minska i kilo var inte heller mitt primära mål. Jag är ganska säker på att jag har byggt muskler som väger mer därför har det inte blivit någon stor viktminskning för mig. Jag tror att är man överviktig när man startar det här programmet så kan man nog få en rejäl viktminskning. Jag har inte heller kombinerat den här träningsserien med någon diet utan jag har varit tvungen att fortsätta köra på lågt fettintag och mycket kolhydrater för min sjukdoms skull. Vilket är precis tvärt emot rådande diettrender som LCHF. Kombinerar man den här träningsserien med tex. LCHF kan man säkert tappa många kilo, om det är det som är målet. Jag tycker dock personligen att det är bättre att äta ren mat, lagad från grunden med högt näringsinnehåll i form av protein, vitaminer och mineraler, bra fetter och kolhydrater. Strunta i läsk, konstgjort godis och hårt processad mat. Jag hoppas också att om ni kör den här träningsserien så gör ni det för att ni vill bli starka och hälsosamma och inte av någon annan anledning. Jag har inte köpt en DVD utan jag har kört programmet via Youtube där man kan hitta alla 3 sessionerna. Köper man DVD:en får man även kostråd på köpet. Jillian är en väldigt tuff tränare och passen är väldigt hårda (tycker jag) så man är verkligen helt slutkörd efteråt.
 
Om jag ska bedöma mitt andra mål som var att må bättre och kanske bli lite friskare så måste jag säga att jag nog har mått sämre och haft ökad smärta under de här 6 veckorna. Det tror jag beror på att det här egentligen är alldeles för fysiskt tuff träning för min sjukdom. Jag får egentligen inte hoppa tex. och det är väldigt mycket hopp i de här passen. De enda hoppen jag verkligen inte kunde klara för smärtan blev för extrem var “rock star jumps” som man gör i slutet av Level 3, annars har jag kört alla hoppen. Men jag har känt en markant ökad smärta efter varje avslutat pass. Och då menar jag inte go muskelsmärta utan smärta i de organ som min sjukdom har förstört. Det har därför ibland varit oerhört svårt att motivera sig till att köra de här passen 5 dagar i veckan i 6 veckor. Men jag har gjort det hur trött och ont jag än har haft. 2 gånger var jag tvungen att stå över ett pass pga av att jag helt enkelt var sängliggande. Men jag tog igen de så fort jag var på benen igen. Jag tror inte att jag hade orkat att genomföra det här programmet om jag inte hade lärt mig “dedication & discipline” från alla mina år som balettdansös. Det ska faktiskt bli väldigt skönt att återgå till yoga och lite lugnare träningsformer ett tag. 🙂 Jag hoppas dock att även om jag har mått sämre kortsiktigt så kanske jag får ökad hälsa på lång sikt genom att jag har byggt upp styrka och kondition, reducerat stress och mediciners påverkan på kroppen (vilket man gör med träning) och satt igång kroppens läkeprocess (vilket en del forskning visar på att träning kan göra). 
 
Betyg:
Är man frisk och smärtfri så tror jag att det här är ett fantastiskt bra träningsprogram. Kör man det minst 4-5 dagar i veckan 6 veckor i sträck kombinerat med en någorlunda vettig kost så kommer man att se resultat, det kan jag lova! Jag som inte har sett mina magmuskler på 10 år kan plötsligt ana dem igen och jag känner mig väldigt mycket starkare. Det blir inte riktigt full pott eftersom övningarna är något enformiga samt lite tråkig musik men i övrigt är det bara plus! Något som är väldigt bra är att passen är korta, ca 20-25 minuter vilket göra att alla kan hinna få in ett träningspass. Hinner man kolla Facebook, hinner man träna det här passet. Och, kunde jag göra det med min sjukdom så kan vem som helst göra det! 😉 Promise!
Jag ger programmet 4 citycats av 5 möjliga!
♥♥♥♥
 
 
 
(Jag har inte fått betalt för att skriva om det här programmet utan det här ville jag testa för att det var roligt och utmanande. Jag har över huvud taget aldrig fått betalt för att skriva om någon produkt eller klädesplagg här på bloggen och aldrig fått gratis grejer. Allt som jag rekommenderar är sånt som jag verkligen kan stå för. Jag har heller hittills inte tjänat en krona på bloggen. Det hade ju varit roligt om jag kunde göra det i framtiden. 🙂 Men i så fall blir det aldrig på bekostnad av min trovärdighet. Det kan ni räkna med!
Citycatkisses!
 
0

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

  1. Tack för bra träningstips. Blir sugen på att testa. Inte dåligt av dig att träna så när du inte mår bra. Jättesnygg är du men det var du säkert innan också. Bra blogg har du också. Kram o God Jul.

    0
  2. Du är jätteduktig som gjort det även om du haft så ont!Bra jobbat!
    Jag har själv köpt pilates,yoga och en box arobics dvd som jag började med i veckan 🙂 Ett tips till dig med kanske?Ska köpa några flera tränings dvd för jag tyckte det var jättebra att träna hemma.Sen får man se om man tar sig til gymmet någongång framöver 🙂 Men mitt mål är att köra 5 pass i veckan ca 30 min-1 timme.Har man träningen hemma har man heller inga ursäkter och man kan se ut precis som man vill 😉
    Kram

    0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *