Vår i Florens Dag 2!

 
Vi vaknade till strålande sol och blå himmel och gav oss ut på en promenad för att upptäcka staden som vi hade  anlänt till kvällen innan. M var snäll nog att ta med ryggsäck så att jag inte behövde bära något tungt alls.
 
 
Vi gick förbi det här galna huset som var helt täckt av sedlar…
 
 
Sen hamnade vi på Mercato Centrale. Florens största saluhall som ligger mitt i marknaden San Lorenzo.
 
Jag kunde inte motstå att gå in och bara njuta av alla vackra färger och underbara dofter. Ljuvlig närodlad mat från Italien, mm… 🙂
 
 
 
Efter det satte vi oss på en supermysig liten uteservering och tittade på folk. Vi blev ganska chockade av mängden turister (som sen bara ökade dag för dag). Vi har faktiskt aldrig varit i en stad där det är så mycket turister, London, Rom, Barcelona, New York inräknade. Det var enorma grupper med skolungdomar, grupper med pensionärer och grupper från olika länder som Japan och USA. Alla med ledare som höll upp ett paraply framför sig och varje gång man mötte en sån grupp (vilket var minst var annan minut) fick man akta sig så man inte blev nertrampad, ha,ha.
 
 
Hur som helst, här kom vi undan lite från hysterin och kunde sitta i lugn och ro med varsin panini och en drink (vatten för mig då) och vi hade tom. utsikt över Palazzo Vecchio. 
 
 
Vi avslutade den lilla lunchen med ett berg av den godaste glassen jag någonsin ätit. Det var nästan det bästa med Florens ha,ha, glassen! Som de är världskända för! 🙂
 
 
Efter det tittade vi närmare på Palazzo Vecchio som är Florens kommunhus från 1200-talet.
 
 
Där utanför står det nu en kopia på Michelangelos staty David (originalet stod där från början men nu har den flyttats till museum).
 
 
Efter det var det nära till Florens kanske största sevärdhet, bron Ponte Vecchio. Den otroligt gamla och vackra bron vid Arnofloden.
 
Där sitter konstnärerna och målar av den berömda bron.
 
Alla husen längs floden är vackra med sina härliga färger.
 
Vi gick över bron och tittade lite i fönstren till alla guldsmedsaffärer. Det har bara varit juvelerare på bron sedan 1500-talet. Men det var helt vansinniga priser så det kändes inte vettigt att köpa något där för min del, men oj vilken kommers det var. Speciellt amerikanerna verkade besatta av att köpa med sig något från bron.
 
Kul att ha sett bron i verkligheten och i sånt vackert väder! Jag hade ju tänkt mig att vi lugnt skulle vandra hand i hand över bron i solnedgången ha,ha, sååå romantiskt. Men i verkligheten var det fullkomligt hysteriskt fullt av turister dygnet runt på bron och man fick kämpa för att ta sig fram någon meter åt gången, ljudnivån var inte heller av det “romantiska slaget” liksom molnet av cigarettrök som man fick vandra igenom ha,ha. Man blev knuffad hit och dit och M blev stressad att jag skulle få en smäll mot babybumpen eller bli nermejad så vi tog oss ganska snabb därifrån. 🙂
 
 
Efter bron kom vi fram till något lugnare Palazzio Pitti.
 
 
 
Där satte vi oss i solen på en underbar uteservering för att vila och njuta av värmen. Champagne för M och vatten för mig, ha,ha.
 
Ett av de bästa ögonblicken på resan!
 
 

Vi vandrade tillbaka över bron igen…
 
 
På Piazza della Repubblica, som jag tyckte var ett vackert torg, slog vi oss ner på uteserveringen på Gilli som jag varmt kan rekommendera. Bra service, inte så turistigt trots utmärkt läge, god, vällagad mat med bra råvaror och en historia som känns i hela lokalen.
 
 
Vi njöt av en sen lunch med italienska delikatesser (men ingen parmaskinka eller färsk mozarella för mig, snyft, såg så sjukt gott ut, men allt det där står ju på listan över sånt man inte får äta som gravid, lufttorkad skinka och opastöriserade ostar).
 
Jag tyckte det här var en av dagens roligaste… guidad grupptur på sedgeway, ha,ha.
 
 
Sen var det hem och sova några timmar för mig innan vi gjorde oss i ordning för lite middag på kvällen.
 
 
Hade på mig den här klänningen från La Redoute. En klassisk lbd och röda läppar blir sällan fel i min mening. 🙂
 
 
Vi gick till en underbar, verkligen äkta italiensk, liten, mysig restaurang som hette Accademia. Maten var god och vinet och osten var fantastiskt (enligt M).
 
Jag kan gå i god för crème brulén, he,he! Perfekt avslutning på en fin första dag i Florens.
 
To be continued…
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *