Vår i Florens Dag 3!

Vi började morgonen med mysig frukost på hotellet och sen ställde vi oss i den långa kön för att köpa biljetter till Accademia konstgalleri i Florens där vi ville titta på Michelangelo’s mest kända staty “David”. Tyvärr förstod vi inte då att man inte ens behövde reservera biljett när man var gravid så vi stod där helt i onödan ha,ha. Men vi köpte i alla fall biljetter till senare på dagen.
 
 
Sen blev det shopping, yey! 😀 Jag fick ju ha på mig något bekvämt som vanligt men försökte piffa upp det med fina accessoarer. Jackan är ett second hand fynd från IRO som jag inte hunnit visa än. Har inte heller hunnit visa halsbandet som jag fick i födelsedagspresent av M men bättre bilder kommer. Klänningen är från Club L/AsosI övrigt har jag på mig Converse, röd väska från Marc by Marc Jacobs, solglasögon från Dolce & Gabbana, armband från Tiffany & Co och ett armband från McQueen som kommer från butiken bakom mig! 🙂
 
 
LuisaViaRoma! Utan tvekan bästa butiken i hela Florens. Där fanns verkligen det bästa av det bästa. Godbitarna från alla internationella designerkollektioner och så mycket underbara skor att jag fick hjärtflimmer, ha,ha. Tänk att få gå runt och klämma och känna på underbara plagg från Balmain, Emilio Pucci, Givenchy, Dolce & Gabbana m.fl. Nästan allt hade jag sett på catwalken innan så det var en fantastisk upplevelse för en modenerd som mig. Bara det att få se en hundratusenkronorsklänning från Valentino i verkligheten, wow! 🙂 Jag köpte ingenting men jag fick massor av inspiration som gjorde att jag kunde leta upp billigare saker med samma look senare. Love it! Den här butiken måste ni absolut besöka om ni åker till Florens!
 
 
Efter LuisaViaRoma gick vi in på varuhuset La Rinascente som också var roligt. Där hittade jag vårens skor som jag köpte, yey! Längst upp fanns en underbar takterass med restaurang, La Terazze Florence.
 
 
Med fantastisk utsikt över Florens och Duomon.
 
 
Där åt vi en mysig lunch i solen och njöt av allt det vackra omkring oss.
 
 
 
Efter lunchen var det dags att gå till museet och titta på David statyn. Jag var inte alls beredd på att den skulle göra så starkt intryck på mig, i efterhand tycker jag att det var den bästa “konstupplevelsen” i Florens av alla. Man förstår inte för än man står precis nedanför den över 5 meter långa skulpturen i marmor, hur otroligt fantastiskt den är. Michelangelo gav sig på ett enormt stycke marmor och arbetade i stenen med en liten, liten mejsel, dag och natt, i tre år, från år 1501 till år 1504. Jag kan inte annat än att medge att det är ett av världshistoriens mäktigaste konstverk. Detaljerna när man tittar nära, som ådrorna på hand och arm, ja det är nästan osannolikt hur någon på 1500-talet förhand kunde få fram sån detaljrikedom. Väl värd att se om man är i Florens! (Tyvärr inte min bild eftersom man inte fick fotografera där).
 
 
Efter museet satte vi oss för en glass och kaffe på ett kafé med utsikt över katedralen Duomo.
 
 
 
Sen gick vi runt och tittade på den otroligt vackra kyrkan från 1436 som finns med på UNESCO’s världsarvs lista.
 
Fasaden på kyrkan är gjord av vit, grön och röd marmor och är så detaljrikt utsmyckad att man skulle kunna stå där i timmar och bara titta och hela tiden sen nya saker.
 
 
Sen var jag helt slut. Efter att ha vilat några timmar gjorde vi oss i ordning för middag och gick till en restaurang som vi hade hittat på Trip Advisors topplista. Precis när vi gick ut började det ösa ner och fastän det inte kändes helt hundra när vi gick in i restaurangen bestämde vi oss för att ta den för att slippa gå runt i regnet och leta. Men, ha,ha den var verkligen ingen hit. M fick dåligt, jäst vin och maten och servicen var inte mycket att skriva om, men så där är det ju ibland, man kan inte ha tur jämnt! De blinkande ljusen ovanför entrén borde ha varnat oss, men när man har läst minst 20 fantastiska recensioner så tror man ju att det kommer vara grymt bra. Vi avslutade kvällen med lite Champions League på en sportbar istället innan vi stupade i säng efter ännu en händelserik dag! 🙂
 
To be continued…
  
 
 
0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *