Vår i Florens Dag 5!

Sista dagen i Florens skulle vi åka hem på eftermiddagen så vi ville spendera förmiddagen med att titta på lite fler sevärdheter, shoppa och äta en god lunch. Här har jag på mig jackan från IRO som jag skrev om igår.
 
 
Först tittade vi mer på Duomo-katedralen!

 
 
Och alla dess magiska detaljer i fasaden av marmor.
 
 
Sen köpte vi glass för hundrade gången, he,he.
 
 
Och vandrade över Ponte Veccio-bron igen till Palazzio Pitti med Boboli-trädgården som mål.
 
 
Det kunde inte ha varit finare väder för att titta på den här helt otroliga parken/trädgården. Efter Central Park är det den vackraste jag har sett.
 
 
Boboliträdgården tillhör den släkten Medicis forna hem och det är en ränessansträdgård med underbar cypressalleér, porlande fontäner och fina planteringar.
 
Tjusiga dammar med fina statyer.
 
 
Coola skulpturer.
 
 
Det var väldigt branta backar och enormt mycket större område än vad vi kunde föreställa oss. Så eftersom jag redan då hade svårt att gå såg vi nog tyvärr inte ens en tredjedel av allt det vackra.
 
 
Det bästa var utsikten, här över Palazzio Pittis innergård med hela Florens i bakgrunden.
 
 
Florens mittpunkt.
 
Vidsträckta gröna kullar.
 
Fantastiska skogspartier med massor av olika fåglar.
 
 
Det finaste av allt var utsikten över Toscanas berg och dalar. Jag förstår att många älskar Toscana nu när jag har sett hur vackert det är.
 
 
 
Och sist men inte minst Grotta Grande.
 
 
Efter Boboli-trädgården gick vi till Missonibutiken och shoppade loss, he,he. Och sen njöt vi av en långlunch på underbara pizzerian igen. Efter det var det dags att åka till flygplatsen och resa hem. Som tur var fick vi flyga från Florens flygplats den här gången och inga konstiga nödlandningar någon annan stans. Fast ett tag där trodde jag att planet skulle behöva nödlanda på grund av mig eftersom de kraftiga och väldigt smärtsamma sammandragningarna satte i gång uppe i luften. Det var inte den roligaste flygresan jag haft kan jag säga, men, som tur var så gick det bra ändå.
 
 
Här slutar resedagboken från ett soligt Florens. Tack för att ni hängt med, läst och kommenterat, det är alltid så roligt att dela upplevelsen med er! ♥
Vi har rest mycket tillsammans och jag är så tacksam och glad över att vi har haft den möjligheten. Vi har fått underbara stunder tillsammans och minnen som vi kommer att bära med oss för alltid. Under våra 11 år tillsammans har vi levt livet i Rom, London och Barcelona, solat i Egypten, Lanzarote och Turkiet, snorklat och ätit grekisk sallad på Naxos, Kefalonia, Santorini, Parga, Samos och Karpathos i Grekland, hyrt lägenhet i Antibes och Juan Les Pins i Frankrike, hälsat på våra föräldrar i Spanien, firat vår förlovning i Nice, festat och shoppat i New York två år i rad, och i år reste vi dit en tredje gång och gifte oss i våra drömmars stad. Sen reste vi vidare till Bahamas för vår honeymoon och så har vi varit i Florens på en liten babymoon. Det kommer nog att dröja innan vi kan åka iväg igen. Men, nu börjar snart den längsta resan vi någonsin gett oss in på, vi två ska bli tre. Det största äventyret av alla. 🙂
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *