Till nyårsaftons dessert bestämde jag mig för att göra en Baked Alaska, efter att ha blivit inspirerad av Leila Lindholms julspecial. Men inte visste jag att den tog så lång tid att göra ha,ha. Jag höll på i tre dagar med de olika momenten. Det lurigaste var att ta sockerlagen till den italienska marängen precis vid 121 grader och sen vispa i över en timma tills hela marängen hade svalnat. Tur man inte gör sånt förhand nuförtiden! 🙂 Men allt jobbet var verkligen värt det, den blev super, dupergod och det är en väldigt festlig efterrätt att bjuda på. Rekommenderas verkligen! (Om man gillar glass och maräng). Nu när jag gjort den en gång så tror jag det går mycket fortare och lättar att göra den nästa gång! 🙂 Det roligaste var att bränna marängen när den var klar. Eller nej förresten, det roligaste var att äta den. Önskar jag hade en bit kvar, he,he. (P.S. man behöver inte göra tårtbottnarna, man kan köpa färdiga i butik om man vill spara lite tid).
4 kommentarer
Gott det ser ut 🙂
Åh så gott!