Fashion Links!

Vi summerar veckans trendspaningar och modesnackisar!
Vi har länge undrat vem som ska bli Diors nya chefsdesigner. Enligt min mening så är det ingen av efterträdarna som har lyckats leva upp till Gallianos excellens, även om det så klart inte gick att ha kvar honom efter hans galna uttalanden. Men nu står det klart att Diors nya designer blir en kvinna (hurra). Första kvinnan att leda Dior i modehusets 70-åriga historia och hon heter Maria Grazia Chiuri och kommer direkt från Valentino där hon hyllats något enormt för sina framgångar. Ska blir väldigt spännande!
En annan rolig nyhet om en stark kvinna är att vår svenska filmstjärna Alicia Wikander väljs in i Oscarsakademien. Wow, stort och kanske inte helt modeinriktat, men så kul att jag var tvungen att ta med det. #Girlboss!
Någon som var väldigt duktig på att porträttera just kvinnor och deras stil var Bill Cunningham. Den makalöst fantastiska street style-fotografen har tragiskt nog lämnat oss vid 87-års ålder. I 40 år arbetade han för The Times och fångade fabulösa New York-kvinnor på bild. Jag hade hört talas om honom innan men förstod inte hans storhet för än jag såg dokumentären Bill Cunningham New York, 2010. En film jag varmt rekommenderar!
Nya trendtatueringen är en minitatuering på fingern. Minimalistisk och helt rätt just nu men över lag verkar små sirliga tatueringar helst med text eller symboler i enkelt svart, trenda just nu! Jo då, det går trender i allt, så även tatueringar. 🙂
Något av det mest omtalade den här veckan i sociala medier är utan tvekan toppmodellen Xenia Deli som ni säkerligen har sett i reklamkampanjer för IsaDora och Victoria’s Secret samt i Justin Biebers video What do you mean. Overkligt vackra Xenia är bara 26 år men gifte sig i med förra veckan med mångmiljardären Ossama Fathi Rabah Al-Sharif, 62 år, under en spektakulär ceremoni på Santorini. Bilderna på hennes drömklänning har väckt stor uppmärksamhet, speciellt på Instagram. Frågorna är nu många, kommer äktenskapet att hålla, kommer de skaffa barn, orkade han hålla sig vaken under bröllopsnatten och kommer de att äta rysk kaviar serverat på blank guldtacka till frukost? Vi ställer oss också frågan, är det äkta kärlek? Vi kan ju alla spekulera, men något säger mig att om den 62-åriga Ossama vore arbetslös och skuldbelgad istället för mångmiljardär och/eller Xenia hade sett lite mer alldaglig ut och inte jobbat som toppmodell så hade situationen sett annorlunda ut… Men, vad tror ni? 🙂
Bästa reatipsen och hetaste rabattkoderna hittar ni som vanligt, här!
Bilder: NYTimes.com, Elle.se. Chic.se

Du kanske också tycker om

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *