Bästa Skönhetsprodukterna På Resan!

img_6649.jpg

Hello Citycatbabes!

Många av er önskar fler inlägg om skönhet och vilka skönhetsprodukter som jag använder och jag vill ju så gärna skriva om det som NI vill läsa om, så klart. Eftersom jag nyss har varit bortrest i Spanien tänkte jag berätta om mina favoritprodukter för ansiktsvård på resa. Det här är inlägget innehåller inga sponsrade länkar utan jag har försökt leta upp var varje produkt säljs till bäst pris just för dagen. Jag rekommenderar alltid att googla produkten så att ni får bästa priset innan ni slår till. Jag är en periodare när det kommer till vilka märken jag använder. Väldigt länge var det bara Lancome, sen bara Clinique, sen bara ett helt ekologiskt märke, sen Kiehls osv. Men på senare år har jag börjat blanda märken för att hitta de verkligen godbitarna och få till en skräddarsydd mix. Många skönhetsmärken rekommenderar dock att man ska använda allt i samma linje för att produkterna då arbetar bättre med varandra och det kan säkert stämma ibland.

Tips 1: När man byter klimat behöver man också ofta uppdatera sin skönhetsvård. Om jag åker till ett varmt klimat ser jag till att addera lättare produkter som tillför massor av fukt istället för de ganska feta som jag har hemma på vintern. Åker du tvärt om på skidresa där det är kallt och torrt så ska du se till att addera mer rika, skyddande och närande produkter än normalt. Är det väldigt fuktigt försöker jag få med någon hudprodukt med mattande effekt för att dämpa blänket.

Tips 2. När det kommer till att ta med skönhetsprodukter på resan så vill man ju ha maximal effekt till minimal storlek och vikt. Jag brukar köra på en mix.

 • Jag läger över favoriter i små flaskor och burkar som jag köper på Apoteket.
 • Jag köper små varianter av favoriterna.
 • Och/eller passar på att handla när man får en “gåva” på köpet vilket ofta är grymma produkter i mini/resestorlek.

img_6651.jpg

Mina favoriter:

 • Makeupremover ögon: Lancome Bi-Facil. Jag har prövat en mängd olika genom åren men återvänder alltid till den här favoriter. Formulan som ska skakas så att de två lagren går ihop är den effektivaste och samtidigt mest skonsamma mot ögonen som jag känner till. Den biter på både tuffa mascaror och vattenfasta eyeliners. Ett tips om denna produkt är att den mindre flaskan kostar mycket mer än den större! Jag vet, det är så skumt. Den stora flaskan finns inte alltid till försäljning utan kallas för Limited Edition och kostar 185 kr. Så passa på när ni ser den. Den lilla kostar 310 kr. Jag kommer aldrig glömma när min tog slut i NYC och jag var tvungen att köpa en ny på Saks, de hade bara den lilla och den gick på närmare 400kr. Aaaah! Om man inte vill släpa med sig den stora på resa så finns den just nu till försäljning i smart reseförpackning på Grand Parfymeri för 95 kr. De har också en big size på hela 200 ml för 229 kr för tillfället. Jag brukar skaka den och hälla över i en liten flaska om jag bara ska vara borta en vecka.

 

 • Ansiktstvätt: Murad Essential C Cleanser. Den här upptäckte jag när jag fick den på ett event på NK och har älskat den sen dess. Den avlägsnar effektivt orenheter och återställer fuktbalansen i uttorkad hud. Innehåller ingredienser som binder fukt till torr hud och Vitamin A, C och E som skyddar huden mot fria radikaler. Finns i resestorlek här.
  Passar alla hudtyper.
 • Rengöring: Foreo Luna Play. Jag älskar den här lilla batteridrivna rengöringsborsten som ser lika läcker ut som en macaron och som är i perfekt storlek för att ta med på resan. Räcker till ca 100 rengöringar. Minuset är att den inte är uppladdningsbar och det går inte att byta batteri. Så när den är slut får man köpa en ny. Men den  tar bort döda hudceller, avlägsnar makeuprester från porerna, samt 99,5% av smuts och fett. Perfekt, speciellt om du är i smutsig storstad.
 • Ansiktsvatten: Biotherm Biosoursce. Hemma har jag ett annat ansiktsvatten men det här hittar man ofta i resestorlek och jag tycker att det har en härlig effekt på huden med den där mattheten som jag gillar när jag är någonstans där det är varmt. Ansiktsvattnet avlägsnar rester av make up, balanserar hudens ph värde och talgproduktion samt förbereder huden för efterföljande vård. Innehåller 70 mineraler som återfuktar och zink som balanserar hudens talgproduktion och har en mattande effekt.
 • Serum: Biotherm Blue Therapy Serum in Oil & Blue Therapy Accelerated. Jag kör ojlevarianten på natten och den andra på dagen. Blue Therapy Accelerated serum är ett anti-age serum som minskar pigmentfläckar, rynkor och brist på fyllighet. Serumet med olja är helt underbart. Det har jag även i stor förpackning hemma och använder varje natt. Det är en kombination av anti-age nattserum och olja för alla hudtyper. Du får egenskaperna hos en olja och effekten av ett serum. Huden upplevs mjukare, smidigare och mer strålande.
 • Ansiktskräm: Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream. Jag brukar inte ha med mig både dag och nattkräm på en resa utan tillför som sagt lite extra med olika serum istället. Den här anti-age-krämen minskar rynkor, återtar och doftar ljuvligt. Innehåller ingen solskyddsfaktor så det får man inte glömma att addera separat. Min hy kändes spänstigare och mer återfuktad efter 4 veckors användande. Hur det är med anti-rynk-effekten är svårt att säga, inga mirakel på 4 veckor i alla fall.
 • Ansiktskräm med solskydd: Sheseido Moisturizer SPF 15. Något som är väldigt smart på resa är en ansiktskräm som innehåller solskydd. Den här har jag prövat ett flertal gånger och den ger både fin hy och ett bra solskydd. Jag behöver dock även lägga till SPF 50 där jag brukar få pigmentfläckar. Ansiktskrämen skyddar huden mot för tidigt åldrande och den blir ordentligt återfuktad, ökar sin egen motståndskraft och du får en jämnare hudton.
 • Ögonkräm Filorga Optim-Eyes. Den här använder jag både hemma och på resa. Mitt problemområde är ålderstecken runt och ringar under ögonen så jag vill ha det absolut bästa alltid. Den här är en av de bästa jag prövat hittills. Ögoncremen har trippel effekt mot rynkor och fina linjer, mörka ringar, svullnader och påsar under ögonen

img_6645.jpg

0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *