En Fråga Om Stil: Kläder för lärare, Mina 7 Bästa Stiltips!

-Inlägget innehåller affiliatelänkar-
Stiltips: Den dressade kavajen bär du med jeansen och T-shirten från Gina Tricot. Våga bär den randiga blusen över T-shirten och kombinera med en elegant kostymbyxa.
Hello Citycatbabes! Jag fick en jättehärlig och bra fråga om stil från Mia som lyder så här:
Hej Ellie!
Jag har nyligen hittat dig på Instagram och bloggen och det känns som du är den inspiration jag sökt på internet.
Jag är en 40++-are som är intresserad av kläder och mode. Jag handlar en hel del i olika prisklasser men jag har märkt att jag ofta återvänder till Gina Tricot.
Mitt problem, och fråga till dig, är hur jag skall tänka kring jobb-outfits. Jag är högstadielärare och jag märker såklart att mina elever har snarlika outfits som jag. Hur ska jag tänka kring detta? Jag har svårt att avgöra vad som ‘passar sig’ för någon i min ålder. Hur kan jag skilja mig från 15-åringarna? Förut har jag inte brytt mig så mycket men jag vill ju inte uppfattas som “mutton dressed as lamb”. Har du några råd att ge mig?
Med vänlig hälsning,
Mia
Hej Mia! Tusen tack för dina fina ord och tack för en superbra fråga som jag tror är relevant för många. Jag hoppas att mina förslag och stiltips ska hjälpa dig att känna dig supersnygg och välklädd i klassrummet! Gina Tricot har verkligen mycket fint till bra priser så jag förstår att du har fastnat för dem. Här kommer mina 7 bästa tips:
1. Be Relatable: Jag kan absolut förstå att du inte vill komma till jobbet i likadana outfits som eleverna. Jag måste dock säga att när jag gick i gymnasiet så hade jag mycket lättare att relatera till lärare som klädde sig ungdomligt än de som hade gått förlorade i gubb-och-tantskogen. Jag minns speciellt en bildlärare som jag beundrade för hennes coola stil. Jag var 16 och hon var 40+. Jag tycker faktiskt det kan vara en fördel i ditt yrke och det ger dig nog mer respekt än du tror att du hänger med i trender, så fortsätt göra det.
2. Oskrivna regler: Jag är verkligen en förespråkare av att mode och stil inte har någon ålder och att man alltid ska ha roligt med kläder och bära det man känner för. Men i en arbetsmiljö finns det ofta oskrivna regler för vad som är lämpligt. På en ny arbetsplats kan det vara bra att kolla in de andra som arbetar där, vad har de på sig, vad har de aldrig på sig? Men, man ska naturligtvis behålla sin egen stil även om man kanske får justera den lite just på jobbet. Det är väldigt viktigt att känna sig trygg och professionell när man ska stå inför en grupp elever och prata. En sak man ska undvika på de flesta arbetsplatser (vet du säkert redan) är att inte visa för mycket hud. Off the shoulder-tröjorna, minikjolarna och crop-topparna, får helt enkelt vänta till helgen.
3. Basgarderoben: Den bästa lösningen för att du ska känna dig säker och stilfull i dina outfits på jobbet är -Basgarderoben. Det är den som kommer att göra hela skillnaden. Jag rekommenderar dig att (om du inte redan har gjort det) investera i några riktigt bra basplagg som kommer att höja elegansen på Gina Tricot-plaggen, skilja dig från eleverna och ge dig den pondus som du behöver. Dessa plagg bör vara av en lite högra kvalitet, material och sömnadsmässigt. De ska hålla och vara bekväma och funktionella. De ska dock fortfarande vara moderna. Jag skulle föreslå något från Zara eller HM:s premiumlinjer och uppåt i prisklass.
4. Shoppingen: Ju äldre man blir desto viktigare är materialen. Det funkar helt enkelt inte lika bra med en tunn, sladdrig byxa i syntet när man är över 20. ( Enligt min erfarenhet). Så även på Gina Tricot (som är en fantastisk kedja där jag själv ofta shoppar) ska du välja plagg av lite bättre kvalitet. Välj inte heller de mest iögonfallande plaggen till arbetet. De “känns igen” och det blir väldigt tydligt om man har samma plagg som en elev. Tex. en blus med stora gula papegojor jämfört med en marinblå spetstopp.
5. Blazern: Blazern kommer att vara din allra bästa vän. En blazer/kavaj/strukturerad jacka är så lätt att slänga på sig och ta av sig. Den gör precis alla outfits eleganta och den ger pondus. Du kan välja vilka härliga färger som helst och de kan ha roliga detaljer som revärer eller pärlor men investera gärna i minst två stycken olika. Med dessa guldklimpar i garderoben kan du välja vilken topp, tröja eller blus du vill från Gina Tricot att matcha med och du kommer alltid att se supersnygg och elegant ut.
6. Nederdelar: Du behöver också en riktigt snygg och välsittande kostymbyxa samt en pennkjol. Du kan också välja en A-linjeformad kjol, tex. en plisserad variant. Det viktigaste är att den går till strax ovanför, mitt på eller strax under knäet. Det bästa är om du köper en hel kostym/dräkt där både jacka och byxa (eller kjol) matchar. Jag ser gärna att kostymen är svart, marinblå eller grå för då kan den matchas med allt.
7. Stylingen: Med de här basplaggen i garderoben kommer du nu att ha oändligt med fantastiska kombinationer du kan skapa ihop med plaggen från Gina Tricot. Genom att alltid välja minst ett plagg från basgarderoben så kommer du att se elegant och “put together” ut. En vuxen men modern/trendig look som du kommer att var SÅ snygg i! Se exempel nedan.

 

 Inköpslista:
  • En kostym med byxa och kavaj
  • En pennkjol
  • En blazer i annan färg än den första.
Sen adderar du dina favoritplagg från Gina Tricot. Här har jag valt en randig blus, en T-shirt med tryck, en stickad tröja och ett par jeans, bara som exempel. Du väljer så klart det som DU gillar. Du kommer att upptäcka att hela garderoben öppnar sig med hjälp av nyckelplaggen/basplaggen och du kommer hitta oändligt med bra kombinationer.  Se mina exempel här nedan. Länkar till alla plagg hittar du i slutet av inlägget.
Stiltips: Kombinera den stickade tröjan med den eleganta pennkjolen, stoppa in en liten bit av tröjan mitt fram. Bär den snygga T-shirten till den dressade kostymen.
Stiltips: Bär kostymkavajen över den randiga blusen ihop med jeansen. Mixa T-shirten med kavaj nummer 2 och pennkjolen. Se även exemplet längst upp i inlägget
Så där ja, nu är det bara att gå ut och äga klassrummet i din supersnygga stil! Stor kram, lycka till och citycatkisses Ellie
Basplaggen:
Marinblå kavaj, marinblå byxa, marinblå pennkjol, grå kavajröda boots, vita sneakers.
Plaggen från Gina Tricot:
Jeans, blå tröja, T-shirt, randig blus, örhängen.
Har du också en fråga om stil? Maila mig på citycatwalk1@gmail.com
Lämna gärna en kommentar här!

Du kanske också tycker om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *