Legendariska Karl Lagerfeld Har Gått Bort!

Hello Citycatbabes! Vid det här laget är det nog inte en nyhet för de flesta att Karl Lagerfeld har dött, 85 år gammal. Denna legendariska man har varit chefsdesigner för Chanel i 36 år och designat 6 kollektioner om året. Det var han som på 80-talet väckte liv i det gamla Parisiska modehuset och gjorde det till den globala multimiljardindustri som det är idag.

Karl Lagerfeld.

Igenkänd inte bara för sin svartvita estetik utan även för sin egen speciella look med sitt vita hår i tofs, stora svarta solglasögon och läderhandskar var han en nutidens Leonardo Da Vinci. En mästare på design, sömnad, fotografi, inredning och framför allt teckning. En multikonstnär utan motstycke. Det går inte att beskriva Karl Lagerfelds geni eller karriär i ett kort blogginlägg. Vill du veta mer så kan du läsa tex. här på wikipedia. Troligtvis kommer det nu att skrivas specialutgåvor av modemagasin, utställningar och dokumentärfilmer om denna legend. Det kommer med andra ord att finnas många tillfällen att ta del av Karl Lagerfelds verk och arv även i framtiden.

Vad händer nu?

Hur kommer det att gå för modehuset Chanel utan Karl Lagerfeld? Det blir väldigt spännande att se. Vem kommer ta hand om hans ljuvliga katt Choupette som nästan är lika känd som han själv? Kommer priserna på Chanel-väskor designade av Karl bli astronomiska på andrahandsmarknaden? Och framför allt VEM kommer att ta över efter Karl som chefsdesigner för Chanel? Jag har inte svaren, jag kan bara gissa. Men min första tanke när jag fick höra att han har gått bort var, att Karl Lagerfeld, är oersättlig.

 

Shoppa second hand.

Väska, Chanel Boy, Chanel shopper, Chanel Timeless, Ryggsäck ,

Pärlbrosch, pärlhalsband, skärp, Karl Lagerfeld tröja.Fendi Karl bag charm.

 

Bilder. Pinterest.

 

6+

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *