Test- Wellaplex, Blekning Som Lagar Håret!

Hello Citycatbabes! Nu har jag äntligen blivit fin i håret inför jul och den här gången så testade jag något helt nytt, nämligen en behandling med Wellaplex. Jag har SÅ länge tjatat (alltså på riktigt varit asjobbiga, haha) på min frisör Mia på salong Care Of att få pröva Olaplex. Den har inte fungerat ihop med Wellas färger så det har inte gått men nu har Wella äntligen tagit fram en egen variant.

Vad är Wellaplex?
Wellaplex är utrustad med Opti pH System, en teknologi som hjälper till att rekonstruera insidan av hårstrået för ett starkare hår och speciellt utvecklad för att användas tillsammans med Wellas egna färgprodukter. Kollektionen består av tre produkter: No1 Bond Maker, som hjälper till att skapa styrka i håret under blekning och färgning. No2 Bond Stabilizer som stärker banden i håret, återställer PH-värdet och stärker hårets struktur efter en kemisk behandling. Både No1 och No2 används på salong under färgning. No3 Hair Stabilizer, (en inpackning) är till för hemmabruk och hjälper till att hålla håret starkt, fint och mjukt fram till nästa WELLAPLEX-behandling i salong.
Hur blev färgen?
Jag brukar vanligtvis göra en nyansering efter att vi tvättat ur blekmedlet så att jag får en väldigt kall ton i hela håret. Men den här gången gjorde vi inte det utan körde bara vanliga slingor fast med Wella Plex. Håret fick inte den kalla tonen men en annan lite mer “glammig” blond ton kan man säga. Jag vill absolut inte ha så där gulaktigt men det blev det inte. Jag tycker färgen blev jättefin.

Lagade det håret?
Än tycker jag det är för svårt att säga något om det. Den första känslan när vi sköljde håret var att det var otroligt mjukt. Men när vi skulle reda ut det har jag nog aldrig sett mitt hår trassligare och mer strävt så jag blev faktiskt lite orolig där i salongen. Nu när jag har följt upp med hemmabehandlingen så känns kvaliteten på håret bättre igen och den nyblekta delen av håret känns otroligt mjuk. Den delen är ju bara två centimeter så jag kan tänka mig att när man har blekt hela håret med Wellaplex så blir nog också hela håret väldigt mjukt och glansigt.

Någon annan effekt?
Den absolut största skillnaden är att jag fått en maffig volym i hela håret. Vad i behandlingen som det beror på vet jag inte, men skillnaden är verkligen stor från innan. Jag misstänker att det också är anledningen till att håret känns lite “frasigare” men det gör inget när jag fått sån härlig volym.

Wellaplex jämfört med Olaplex?
Jag har tyvärr inte testat Olaplex så därför kan jag inte göra någon bra jämförelse.
Någon annan som har testat Wellaplex, vad tyckte ni? Kommentera här!
0

Du kanske också tycker om

1 kommentar

  1. ÅHHH vad fin du är 🙂 lite kul jag hittade just detta inlägg då jag rände runt på stan igår bland massa frisörer och frågade om de gjorde fristående Olaplex behandling med tvätt/fön Jag ÄLSKAR olaplex har gjort det 2 gånger innan och det va ju fan som ha tillbaka håret i 20 års åldern igen bara en sån sak haha 🙂 Jag hittade bra på Skönhetsfabriken med olaplex + tvätt/fön för bara 800 kr så ska dit snart göra det Synd du inte kan köra den behandling för den är verkligen GRYM men det du gjorde kanske också är lika bra PUSS från fröken hårvårdskris:) och ps jag måste ju va extra snygg när jag ska till scott i veckan fan vad cliché med massör/PT haha

    0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *