Vårtrender 2021

Femme Luxe Finery Mini Dresses Ruched Beige
”Den lilla beige” istället för den klassiska ”lilla svarta”.

Beige och Korta klänningar.

I samarbete med Femme Luxe Finery. Färgtrenden som dominerade 2020 fortsätter även in i 2021. Att vara ”beige” var förr ett uttryck som inte var så smickrande utan antydde att man var rätt så färglös och tråkig som person. Nu för tiden är beige, gärna från topp till tå, höjden av elegans och smakfullhet i minimalismens tidsanda.

Våra flöden på Instagram och Pintrest har övergått i en enda långa beige hyllning både inom mode och inredning. Designers som Hermes, Jill Sander och Jacquemus visade mycket beige inför våren. Den omåttligt populära färgen, som även ofta benämns som nude eller hudfärgat, får i vår sällskap av detaljer i knalliga färger som gult, orange, blått, rosa eller grönt.

En annan vårtrend är att längderna på både kjolar och klänningar kryper uppåt så att det blir fritt fram för benen i vår. Ett bra tag har det varit fullt fokus på midilängder men nu visade designers som Miu Miu, Chloé, Louis Vuitton och Jacquemus 60-tals inspirerade minikjolar och figurnära mini dresses.

Femme Luxe Finery Mini Dresses Ruched Beige
Beige är fint ihop med andra neutrala toner som brunt och vitt.

Här har jag stylat min klänning i trendfärgen beige /nude med bruna och svarta detaljer. Men när våren kommer så hade det varit supersnyggt att styla klänningen med vita sandaletter och en ljusblå väska till. Se när jag stylar klänningen i en kort video HÄR.

Femme Luxe Finery Mini Dresses Ruched Beige
I sommar byter jag ut strumpbyxorna och bootsen mot bara ben och vita sandaletter.

Här hittar du klänningar från Femme Luxe Finery samt hela sortimentet av beige / nude.

Femme Luxe Finery Crop Tops  Vårtrender
Tre vårtrender i en topp. Även läder i alla former är en stor trend s/s 21.

Transparens, Puffärmar & Crop Tops.

I denna lilla crop top med transparenta puffärmar av organza hittar vi inte mindre än tre av vårens stora trender, crop tops, puffärm och transparens. Se bara här på Chanel Haute Couture s/s 2021. Väldigt många designers, som tex. Ganni, Isabel Marant, Altuzarra, Loewe och Carolina Herrera visade puffiga ärmar på blusar, toppp och trenchcoats i sina vårkollektioner. Det gäller även korta toppar/ crop tops som sätter fokus på väl valda delar av midjepartiet . I år kommer den korta toppen i sin mest extra form övergå till en BH-topp / Bralette. Vi kommer alltså eventuellt att bli sugna på att visa mycket hud i vår och sommar, iaf om man får tro designers som Chanel, Celine, Jaquemus, Miu Miu.

Om man nu inte vill visa magen men ändå vill ha det sensuella uttrycket så är transparens också väldigt hett. Det såg vi hos designers som Saint Laurent, Balmain och Jil Sander. Med en topp eller klänning i transparent tyg kan du välja att ha ett genomskinligt parti över de delar som du vill visa men liksom ändå inte. 😉 Det ger samma trendiga intryck men du känner dig mer klädd.

Femme Luxe Finery Crop tops
Crop top från Femme Luxe Finery

Den här toppen från Femme Luxe Finery tycker jag är väldigt fin eftersom den balanserar upp den korta midjan och djupa urringningen med en lång puffärm, vilket gör den mer klädd. Organzan på ärmarna ger en hint av hud men på ett smakfullt sätt. Att den dessutom lyckas pricka tre av vårens trender är ju också kul! Jag stylar den helst med vida byxor både nu och till våren. Tänk så snyggt med ett par silkiga, vida, svarta byxor och sandaler, jag längtar efter värme nu!

Vill du se hur jag stylar toppen till fest kan du spana in min ”Get Dressed With Me” video på Instagram, HÄR.

Fler trendspaningar för 2021 hittar du HÄR.

Citycatkisses/Ellie

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *