New York Dag 5!

image3952
(I bakgrunden ser man Met Life Building och Hemsley Building. Dagens outfit var: trench från Burberry, blommig blus från HM, jenas från Gina Tricot, sneakers från Adidas, örhängen köpta i New York och väska från Botkier. )

Vi började dagen med att gå en promenad och titta på olika sevärdheter. Vi tittade på New York Public Library och fina Brynat Park där New Yorks modevecka alltid hålls på våren och hösten. Där fanns underbara sittplatser i solen där man kunde låna böcker och tidningar gratis och sitta och läsa och ett litet café där man kunde köpa något gott att dricka. Sedan gick vi vidare och kollade in alla fantastiska höga hus som Met Life Building och Chrysler Building. Vi gjorde också ett besök på New Yorks lyxigaste och dyraste hotel Waldorf Astoria. Lobbyn är öppen för allmänheten och där kan man även läsa om hotellets historia och bröllopstjänsten som de erbjuder -jo man tackar, där hade det inte varit fel att gifta sig. I den vackra lobbyn finns enorma kristallkronor och underbara blomsterarrangemang med ljuvligt doftande körsbärsblomm. Efter det gick vi till Grand Central Terminal som absolut är värt ett besök, vackrare tågcentral kan jag inte tänka mig att det finns! Vi spanade in det vackra välvda gröna taket och den fina ankomsthallen. Sedan blev det en tur till Empire State Building som är New Yorks högsta byggnad. Också väl värd ett besök! Därifrån får man en hissnande utsikt över New York. Vi gjorde en liten miss och följde efter en guide som visade vägen längst upp i tornet utan att höra vad hon sa, det visade sig att den vägen var för de som ville testa att gå den andra etappen upp i trapporna-hjälp, jag trodde jag skulle svimma av utmattning-jag vet patetiskt, ha,ha men det var värt det när man väl kom upp till toppen. Se till att ha ordentligt med kläder bara för det blåser!

1. Bryant Park
2. Kristallkrona inne i hotellet Waldorf Astoria
3. Vackra Grand Central Terminal
4. Utsikt från Empire State Building
5. Chrysler Buiding
Eftermiddagen spenderade vi med lite mer shopping, jag besökte Alice+Olivia, Banana Republic, Bergdorf Goodman igen, (om ni ska gå på toaletten någonstans så prova Bergdorf Goodman, sjukt lyxigt med massor av lyxiga smink och hurvårdsprodukter som man får använda gratis) Gap, Victorias Secret en gång till och världens största varuhus Macys. När jag väl kom till Forever 21 hade vi nästan ingen tid alls, jag rusade runt på de 3 våningarna i 10 minuter men hittde tyvärr inte något av det som jag hade tänkt att köpa där. Det är super rörigt och trångt och ännu mer folk än på Century 21 så se till att ha betydligt mer tid än vad jag hade om ni ska shoppa där. På kvällen åt vi på underbara italienska Serafina. : )
 Favoritrestaurangen Serafina (Outfiten för kvällen var: Klänning från Gina Tricot, halsband och armband present från min älskling, strumpbyxor från Victorias Secret, lackpumps från Ellos och väska från Mulberry).

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

  1. Wow vad mycket ni hunnit med – vad kul! Hur visste du vad du ville se innan? Hade du last pa i nagon resebok eller har du beresta vanner?
    Underbart verkar det, vill oxa aka!!!!

  2. Asa Eden: Åh ja det var verkligen en underbar resa och vi hann med otroligt mycket. Jag hade läst på massor. Min sambo köpte en guidebok på 450 sidor som jag lusläste, plus att jag läste på om shoppingtips för NY på andra modebloggar och markerade allting på kartan. När jag väl var där var jag jätte glad att jag hade gjort det, för då visste jag precis vart jag ville gå och vad jag ville se. 🙂

  3. Det är så fantastiskt att se dig stå där mitt i denna berömda stad! Jag gråter varje gång!

  4. Maggie: Åh ja, jag kan knappt fatta att jag faktiskt klarade av att åka dit, något som jag aldrig hade trott var möjligt, eftersom det blev som det blev med min hälsa. Jag är så glad att jag fick möjligheten och vågade ta den, tack för ditt stöd, jag önskar så att du snart får möjlighet att också åka till New York. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *