Rome in Spring! Part 2!


Efter en fantastisk första kväll, så vaknade vi upp till vår första hela dag i Rom. Vi slog oss ned för frukost på Piazza Barberini framför Berninins fontän på en uteservering och beställde juvliga varma paninis med parmaskinka och mozarella, så gott så man dör! Det är ju otroligt många saker jag inte tål, inte någon vanlig skina eller ost i Sverige, men parmaskinka och mozarellaost och vitt bröd går bra, så det var ju underbart att det fanns över allt i Rom. Det är liksom deras ost och skinkmackor! Perfekt för mig!

Efter en liten stund kom den här sopbilen och fick stopp precis framför oss, ha,ha, det var den fina utsikten! Den stank och förde sånt sjukt högt oväsen varje gång de försökte starta den! Dem kom iväg en liten bit upp för backen och sen rullade den ner tillbaka framför oss igen, om och om igen. Tillslut började det slå gnistor om motorn och ryka och då kände vi att det var dags at gå! 🙂 Ha, ha, ha!

Vi bestämde oss för att gå en promenad genom Rom som föreslogs i våran grymma guidebok, som hette 2 timmar i Berninins Rom! Här tittar vi på Palazzo Barberini som byggdes av Bernini. På mig hade jag skinnjacka från Zara, vit ny kofta från LaRedoute, randig tunika från GAP, jeans från Zara och vita Converse. Skinnväskan har jag köpt i Grekland och solisarna kommer från Missoni.

Här ser ni dem bin som ingick i familjen Barberinis vapensköld och dem kan man verkligen se överallt i Rom, på fontäner, husfasader och monument.

En fin fontän på gården i Palazzo Barberini.

Här står jag utanför den vackra kyrkan San Carlo alle Quattro Fontane och hänger!

Sen kom vi fram till Piazza del Quirinale där man kan se den här obelisken och statyerna av Castor och Pollux. Den stora granitbassängen som utgör själva fontänen var en gång matskål för boskap i Forum för mer än 2000 år sedan. Här ligger också Palazzo del Quirinale som är presidentents officiella residens, hårdbevakat och storslaget!
Sedan gick vi nerför vindlande små trappor och gränder tills vi kom till Roms vackraste fontän…


Fontana di Trevi! Jag blev helt förälskad i den här fontänen som är så storslagen och och vacker att det nästan inte är sant. Den byggdes 1762, vilket inte är gammalt i Roms historia.


Fontana di Trevi tycker jag verkligen var det vackraste av allt i Rom, jag ville inte gå därifrån, men det var mycket kvar att se se och tyvärr så orkar man inte med dem galna indiska försäljarna som oavbrutet tjatar på en att köpa saker, under en längre stund, så vi gick vidare till…

Marcus Aurelius kolonnen som är nästan 30 meter hög och restes år 180 e.Kr. Hela kolonnen har vackert detaljerade reliefer som berättar om det germanska kriget 172-173 e.Kr. Hur orkar man sitta och mejsla ut hela den storyn i sten, tänkte jag, när jag såg den, och tänkte på hur enkelt det är att blogga om en story idag! 😉

Sen gick vi in på Via Del Corso som är en stor och superrolig shoppinggata och då fick jag genast syn på en italiensk kedja som heter Le Group där jag slank in och köpte den fina gröna klänningen med axeldetaljer. Bakom mig har jag en egyptisk obelisk som restes år 10 e.Kr av kejsar Agustus för att fungera som solur.

Sen tittade vi på det pyttelilla huset (eeh not) Palazzo di Montecitorio, där Bernini har gjort den svängda fasaden och där numera det italienska parlamentet håller till.

Sen var det dags för lunch tyckte vi och slog oss ner på en liten piazza och åt underbart god mat!

Sedan gick vi vidare till det otroligt storslagna Pantheon som byggdes mellan år 118-125 e.Kr, det fanns ett ännu tidigare Phanteon som låg här först från år 27 f.Kr. Den halvklotformiga domen är helt enorm…

…och mäter 43, 3 meter i diamter, ofattbart stort, man kan inte fånga det på bild.


Här inne finns bland annat den stora konstnären Rafaels grav.


Efter Pantheon bar det av till underbart vackra Piazza Navona! Roms vackraste Barackpiazza som byggdes av Bernini.

Då kom äntligen solen fram och det blev varmt och härligt!

Vi satte oss på en av alla de mysiga uteserveringarna på Piazza Navona, solen gassade och den här stunden minns jag som en av de bästa på hela resan, härligt!

Bara i Rom, kan man hitta sån här shopping ha,ha! En hel butik enbart för präster, jag shoppade inte loss där men…


…snart hittade jag Fendis stora butik och ni kan ju se på mitt leende och galna stirrande blick att det var en butik som jag däremot ville gå in i. Åh där fanns så mycket fint att jag nästan dog! Jag prövade DEM SKORNA, ni vet och dem var så läckra i verkligheten att min sambo fick släpa mig ut ur butiken, för dem kostade nämligen mer än 8000 kr, snyft! Jag tittade även på det här läckra nitarmbandet, så fint! Vi gick ner för hela Via Del Corso och i slutet hittar man…


…bröllopstårtan! Dvs. Victor Emmanuel-monumentet! Bygget påbörjades år 1885 av Victor Emmanuel II av Sardinien som blev det enade Italiens första kung. Den här byggnaden tycker jag är otroligt vacker, byggd i bländande vit marmor, men det är Roms mest utskällda byggnadsverk eftersom det inte anses passa in bland de 2000 år gamla byggnader som finns runt om kring! Pompös och okänslig arkitektur kallas det tydligen!

På kvällen var det väldigt kallt så jag fick skippa mina små sommarklänningar men som tur var hade jag även med mig skinnbyxorna från Brooker som jag kombinerade med kavaj från Zara, paljetttopp från Modström, ballerinas från Jimmy Choo för HM och smycken från Dyberg Kern.

I gudieboken hade vi läst om en restaurant som hette Il Giardino där vi bestämde oss för att äta middag. Det var en underbar upplevelse. En verkligt genuin italiensk restaurant där italienarna själva äter. Servicen var outstanding, de var så stolta över sin mat och sin restaurant och det var inga som helst problem med min matallergi, de fixade allt speciellt till mig!

Förrätten var den godast jag ätiti i hela mitt liv, på kockens rekommendation fick vi in deras specialare som innebar att de ställde fram stora korgar och skålar med allt gott italienskt som man kan tänka sig och man fick ta hur mycket man ville! Buffelmozarella, ricotta, toscanska korvar, friterade zucciniblommor, juvligt! Jag åt så mycket att jag blev störtmätt bara på förrätten. Sen fick vi färsk grillad seabream som fileades och benades ur med största expertis vid bordet och grillad kronärstkocka till det. Allt medans en italiensk musiker spelade gitarr och sjöng sånger tillsammans med gästerna och personalen. En kväll som jag aldrig kommer glömma i hela mitt liv! ♥♥♥

Kika in igen för Rome in Spring part 3!

Du kanske också tycker om

6 kommentarer

 1. Åh vilka underbara bilder!Ser så romantiskt ut och vad söta ni är ihop du och din sambo 🙂 Kramar

  0
 2. Åh vilka underbara bilder!Ser så romantiskt ut och vad söta ni är ihop du och din sambo 🙂 Kramar

  0
 3. Rebecka: Tack va gullig du är!! Va roligt att du tycker det!!! Massa kramar till dig!

  Christine: Ja eller hur, den är helt fantastisk! Kanske skulle vara kul för dig och P att ta en romantisk weekend där också någon gång, vi kan ju tipsa lite i så fall! Tusen tack för armbandet, det var så fint! Kram!

  0
 4. Rebecka: Tack va gullig du är!! Va roligt att du tycker det!!! Massa kramar till dig!

  Christine: Ja eller hur, den är helt fantastisk! Kanske skulle vara kul för dig och P att ta en romantisk weekend där också någon gång, vi kan ju tipsa lite i så fall! Tusen tack för armbandet, det var så fint! Kram!

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *