Barcelona Day 6 & 7!

 
 
Dag 6 i Barcelona började med mulet väder vilket betydde att det ÄNTLIGEN var dags att shoppa! Nu var det måndag och butikerna öppna igen. Så efter frukosten rusade jag ut på Barcelonas gator med osäkrat kreditkort och shoppade som om jag aldrig skulle få göra det igen, ha,ha! Ja ni har ju sett att jag gick totalt banans. Tyvärr glömde jag i min iver både mobil och kamera hemma så det blev inga bilder från shoppingdagen. Jag handlade bikins på Yamamya, massor av kläder på Zara, den fina Karen Millen klänningen på Corte Ingles och så släpade jag med M flera mil för att titta i YSL-butiken längst upp på Passeig de Gracia. Väl där så fick jag plötsligt för mig att jag hade sett att YSL ringen, som jag så gärna ville ha, var mycket billigare på Net-a-porter.com så jag köpte den inte. Big Misstake! 🙂 När jag sen kom hem så såg jag ju att den var dyrare på Net-a-porter, typiskt! Vi åt en helt fantastisk lunch på Brown på Passeig De Gracia. M tog en risotto och jag fick en hemgjord pasta med gnocchi och en underbar pumpakräm med vårlök, så gott! 😀 
 
 
Mot sena eftermiddagen började solen stråla igen så vi skyndade oss hem och upp till takpoolen där jag fick testa nya röda bikinin som jag hade shoppat.
 
 
På kvällen gick vi runt, runt i Barcelona för att försöka hitta ett bord på en restaurang någonstans men det var nästen helt hopplöst, som i Sverige när det är fint väder! Tillslut hittade vi i alla fall den här trevliga restaurangen Lonja de Tapas. Konstigt nog så träffade vi på M:s kusin där på restaurangen, av alla ställen. Han jobbar för modemagasinet W i New York men nu jobbade han tydligen med samma tidning i Barcelona också, kul!
 
 
Jag tog en creme catalan till efterrätt så klart, innan vi släntrade hem i den varma sommarkvällen!
 
 
Vår sista dag i Barcelona började vi uppe vid poolen igen!
 
 
Sol, bad, och drinkar, härligt!
 
 
Vid lunch gick vi till den här mysiga restaurangen, Taller de tapas!
 
 
Där satt vi i solen och åt den ena goda rätten efter den andra, ett av mina bästa minnen från Barcelona!
 
 
Gazpacho & grillade dagfärska räkor!
 
 
Efter lunchen gick vi och turistade lite! Här står jag vid Columbus monumentet längst ner på La Rambla!
 
Palau Guell!
 
 
La Rambla! Vi var ju tvungna att se den här “kända gatan” i alla fall men vi tyckte inte att det var något att ha, en riktig turistfälla som man faktiskt kan vara utan! 🙂 Det är bara en helt vanlig gata med outhärdligt mycket folk. 🙂
 
 
Men en fantastisk sak finns på La Rambla, den kända matmarknaden La Boqueria!
 
 
Det var verkligen en upplevelse att gå in där, rekommenderas! Allt är så vackert upplagt och jag köpte en färskpressad kokosjucie som var det godaste jag har druckit i hela mitt liv! 😀 Sen ville M gå tillbaka till hotellet och vila. Men jag hade ett annat mål i sikte! Jag skulle ha med mig den där YSL ringen hem! 🙂 Så jag gick i flera timmar ha, ha, för att få tag i den där jäkla ringen! Och på vägen hem köpte jag även Michael Kors-klockan och Zara-skorna! Ba-na-naz! 😉
 
 
Att shoppa tills man droppar, fick en helt ny innebörd för mig den där dagen! 😀
 
 
Efter att jag hade vilat en stund så fick jag försöka komma på benen igen efter shoppingen, det var ju vår sista kväll och vi ville gå ut och äta! 
 
 
Vi hittade det här mysiga stället, Pla de La Garsa som ligger i ett ombyggt 1600-tals stall.
 
 
Det var ännu en otrolig smakupplevelse! De hade en flera sidor lång meny med olika ostar som man kunde välja mellan!
 
Förutom massa ost och andra tapas så beställde vi in “pil pil” som ni ser längst till höger. Så sanslöst gott! Det är en spansk delikatess av torsk, det låter inte gott men vi tyckte båda att det var något av det godaste vi ätit ever!
 
 
Happy Girl!
 
 
Vi avslutade kvällen uppe vid roof top baren på hotellet och jag ville verkligen inte åka hem!
 
By By Barcelona!
 
 
Tack för att ni har hängt med mig på den här resan och tack för att jag fick dela mina upplevelser med er, det blir så mycket roligare då! Until next time… 😉 citycatkisses!
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

9 kommentarer

 1. Ooh, vad kul att du kunde köpa YSL ring, det var en riktigt bra köp! Jag blir sugen av allt vad ni åt, och tack för alla bra tips. Kramar 🙂

  0
 2. Ooh, vad kul att du kunde köpa YSL ring, det var en riktigt bra köp! Jag blir sugen av allt vad ni åt, och tack för alla bra tips. Kramar 🙂

  0
 3. Ooh, vad kul att du kunde köpa YSL ring, det var en riktigt bra köp! Jag blir sugen av allt vad ni åt, och tack för alla bra tips. Kramar 🙂

  0
 4. Ursäkta för strulen med sista kommentaren som dök upp 3 gånger, för någon anledning fungerade inte nätet som det ska och dessutom försvann mitt namn också, hälsningar.

  0
 5. Rebecka: Vad roligt att du tyckte bilderna såg härliga ut! Ja hi, hi, jag var helt slut, kunde inte stå på benen, ha,ha trodde inte man kunde bli så utmattad av shopping! 😀 Men då får man shoppa rejält i många timmar! 😉 Tusen kramar!

  0
 6. Aline: Hej, vad jobbigt att det krånlgade, snällt av dig att skriva att det var du så att jag vet! 🙂 Det är bara kul att det är många kommentrarer, hi, hi. Vad glad jag blev att du tyckte det var ett bra köp. 🙂 Jag har ju drömt om den länge, men lite knasig känner man sig ju när man shoppar så mycket! Vad kul att det framgick av bilderna hur god maten var, det är verkligen en bra stad att åka till om man gillar mat. 🙂 Kramar!

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *