NYC The Story!

The Story of the Girl in the City part 3!

Efter missödet med klänningen på Baltahazar kvällen innan ville jag gärna börja dagen med att gå till ett annat coolt ställe som jag hade hört så mycket bra om, Pastis, det har säkert ni också. Det är också en fransk bistro som kändisarna älskar. Tyvärr mådde jag jätte dåligt och hade så ont att jag mådde illa. Illamåendet blev inte bättre av taxiresan med New Yorks vildaste taxiförare vars svängar kastade omkring mig i baksätet som en liten studsboll. Till slut var jag tvungen att gå ur, men då var vi som tur var nästan framme. Grön i ansiktet fick jag stå och andas en stund innan jag stapplade in på Pastis.

Där var det redan jätte fullt med folk men vi fick ett fint bord och brevid oss satt "the Countess" från reallity serien "The Real Housewives of New York City" som vi, lustigt nog, precis innan vi åkte hade sett några avsnitt av. Jag beställde pocherade ägg och gravad lax och hoppades att jag skulle må bättre så fort jag fick i mig lite mat, men icke, redan vid första tuggan var jag tvungen att rusa till damrummet, men tröstade mig med att Pastis personalen nog är vana vid New York fashionistas som tar en tugga av maten och sedan rusar till damrummet, av helt anda orsaker (läs för att hålla sig smala) ; ). Jag lyckades sedan i alla fall peta i mig lite till av maten och visst var det ett trevlig ställe, men varken maten eller inredningen kan få mig att förstå varför det har blivit ett så oerhört populärt ställe? Kön ringlar sig alltid lång till denna hotspot i Meatpacking och man ser ofta bilder på kändisar när de kommer ut från Pastis. Why? I don’t know! : )
 (Ny leopardsjal som jag köpte i NYC)
Efter det gick vi en promenad och jag började må lite bättre steg för steg. Vi råkade springa på outletvaruhuset Loehmans och där gick vi in och botaniserade bland massor av roliga billiga saker. Sedan hittade vi en grym solglasögon butik och köpte var sitt par. Jag hittade ett par superfina Missonibågar till kanonpris. Precis när vi gick ut genom dörren med våra nya solglasögon skingrades alla molnen och solen fullkommligt strålade, det blev plötsligt jätte varmt och härligt och jag mådde mycket bättre!

Vi gick sedan till New Yorks största varuhus Macys där jag fyndade en Guess tröja på 70% rea! Det är verkligen ett enormt stort varuhus som har ALLT! På sminkvåningen hade MAC ett stort makeup event och ingen mindre än toppmodellen Chanel Iman gick omkring i tjusig aftonklänning och visade deras läckra makeup. Jisses, hon är så lååååång och såååå vacker, men också så smal att det nästan var lite läskigt. När jag står och stirrar beundrande på Chanels vackra ansikte kommer en av MAC killarna fram till mig och säger: Oh my god, are those sunglasses Missoni? Ha, ha, gissa om jag blev förvånad! Ja, svarade jag häpet, var på han hade en lång utläggning om hur coola de var och hur han hade letat efter de perfekta Missonibågarna i evigheter. Yes I love Missoni, var det enda jag lyckades stamma fram, eftersom engelskan bestämde sig för att flytta ut ur min hjärna i just det ögonblicket. Han svarade I know, TOTALLY!!! I LOOOOVE Missoni!! Ha, ha, ha. Igen, så amerikanskt på något sätt! : )

(På mig hade jag min nya topp från Juicy Couture och mina nya Missoni bågar så klart)
När vi kom ut igen bestämde vi oss för att försöka få tag i biljetter till någon föreställning på Broadway, helst Mamma Mia, ville vi se, eftersom vi båda älskade filmen. 

Det finns ett ställe som säljer ut biljetterna till halva priset som heter TKTS och ligger mitt på Times Square. Vi tänkte  att vi går väl dit klocka 3 när det öppnar så är vi i god tid. Yeh right! När vi började närma oss ser jag att det är hur mycket folk som helst, säkert 1000 personer och kravallstängsel på båda sidor om TKTS kiosken. Det visar sig att alla som står där har tänkt samma tanke som vi! Ha, ha, ha. : D

Men solen strålar, det är jätte varmt och vi står mitt på Times Square så vi bestämde oss faktiskt för att stå i kön och det tog precis 1 timma, mycket mindre tid än vad vi trodde! Vilket det var värt, jag hade inte stått i kö någon annan stans i en timma, men på Times Square gick det bra. : )

Under tiden spande vi in alla coola reklamskyltar och blinkande ljus…


 ….och häftiga hus runt Times Square.


Det är en sån intensiv plats, jätte häftig, som att man står mitt i världens centrum på något konstigt sätt.

Sedan satte vi oss i en mysig bar på en restaurant som hette Blue Fin och spanade på folk.

Efter det gick vi till en restaurant som vi hade läst om i gudieboken som heter Becco. Vi valde mellan flera olika men chansade på denna och vilken tur att vi gjorde det!!!

När vi kom hade de precis öppnat, vi fick ett supermysigt bord i solen, det fanns bara 3 bord utomhus och personalen var hur trevlig som helst.

Helt gratis fick vi 3 olika sorters fantastiskt italienskt bröd, mixade oliver en god kikärtsröra att mumsa på. Sedan beställde vi en förrätt med parmaskinka och parmesan ost som var super god.


Efter det fick vi en Caecarsallad som tydligen ingick i huvudrätten och så tillslut en fantastisk Black Angus Rib Eye Steak som var så stor att jag fick skrattanfall när jag såg den. K
olla här jämfört med en normalstor oliv! Men gott var det, helt gudomligt! Vi satt där i flera timmar och åt, hela tiden kom det mer och mer folk, det var till slut kö för att få komma in och den ena limousinen efter den andra stannade precis framför oss och släppte av folk som hade åkt till just den här restauranten. Vi hade verkligen tur som kom så tidigt, för den verkade vara otroligt populär, vilket jag verkligen förstår till skillnad från Balthazar och Pastis för här var maten otrolig! Jag avslutade med en pancotta som var som en dröm och sedan gick vi vidare till teatern.


Winter Garden teatern såg vi Mamma Mia som var riktigt bra! Tyvärr tog batteriet till kameran slut så jag har inga bilder från teatern.

Dagen som började så dåligt blev faktiskt sedan den bästa dagen på hela resan, det var varmt, det var sol, vi var mitt i New York, shoppingen var grym, maten gudomlig och teatern fantastisk! För en stund så kändes allt så där magiskt, som om vad som helst kan hända i staden som aldrig sover!

0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *