Rapport från Stockholm FW!

Stockholm Fashion Week! Som ni säkert vet så har nu alla svenska designers visat upp sina kollektioner för hösten och vintern 2011/2012 på catwalken! Jag har kollat på alla visningarna på tv-kanalen Star och jag måste säga att jag tycker våra svenska designers har presterat förvånansvärt bra den här säsongen!

BÄST PÅ DAMSIDAN:


Ida Sjöstedt:
Jag älskar Ida Sjösteds kristallkollektion som är vacker, romantisk, bärbar och välarbetad med detaljrikt handarbete! Färgskalan går i mjuka ljusa pastelltoner och inspirationen är en isprinsessa och vinterlandskapets färger. Jag älskar den ljusa fuskpälsen som verkligen är to die for och de vackra spets och tyllklänningarna med kristaller som sytts på förhand!


Filippa K:

Filippa K presenterade en stark kollektion med härliga höstfärger och 70-talsinspiration. Snygga stickade plagg, fina kostymbyxor och välsittande utsvängda byxor var kollektionens höjdare!


Busnel:
Det gamla märket Busnel har återuppstått med härliga Marina Kereklidou i spetsen och de presenterar en liten välarbetad kollektion uppbyggd kring den klassiska militärinspirerade jackan. Den har fått ny form med puffärmar och omformats till både klänning och kappa, snyggt och bärbart! Siluetten är både klassisk och sexig på samma gång med figursydda plagg och minikorta längder som visar mycket ben. Den röda klänningen med puffärmar är en riktig höjdare!


Dagmar:
Tjejerna bakom märket Dagmar har i år inspirerats av filmen Nikita och det franska modet vilket dem tydligt markerat med de svarta perukerna och blodröda läpparna. Dem har designat kollektionen åt riktigt tuffa och starka kvinnor enligt tjejerna själva och arbetat med en ny siluett med mycket volym och draperingar upptill och smalare och rakare nedtill! Långt borta är dem söta pastellfärgade stickade koftorna som nu har bytts ut mot rustningslika plagg i mustiga höstfärger. Jag älskar deras vackra klänningar i en sammet som verkar ha en helt otrolig lyster och kvalitet!


Rodebjer:

Karin Rodebjer bjöd på en härligt osvenskt färgsprakande kollektion med lösa siluetter! Rött var färgen som verkligen lyste upp på både jackor, byxor och skor. Byxor med mycket vidd blandades med äggformade kappor och glittrande smala pennkjolar!


Camilla Norrback:
Camillas design är ny för mig och jag måste säga att jag verkligen gillar hennes höstkollektion! En tydlig 70-tals inspiration och en härlig lekfullhet syns i plaggen som kommer i mustiga höstfärger! Jag älskar 70-tals hatten och kappan i matchande färg! Camillas favoritplagg i kollektionen är jumpsuiten i sammet!

Tiger:
Tiger visade upp en härlig höstkollektion med mycket bärbara kläder. Fina prints, välsittande och välskräddade plagg och väldigt mycket fint stickat! Den guldskimrande tröjan och den härliga parkasen var några av mina favoriter!
BÄST PÅ HERRSIDAN:

Post Fire Dew:
Här snackar vi riktigt coola kläder! Post Fire Dew bjuder på ett välskräddat herrmode med härliga färger och många fina detaljer på plaggen! Deras favoritplagg i kollektionen är den vita duffeljackan med grått pliefoder längst ner till höger! Personligen gillar jag verkligen looken längst upp till vänster! De har lyckats med en spännande kontrast mellan det mjuka och hårda, det är manligt och tufft men väldigt kramvänligt och gosigt också! En livsfarlig kombination! 😉

Tiger:
Tiger visade en bred kollektion där det finns något för alla smaker! Hårda biker-inspirerade plagg som skinnbyxor och jackor med MC-detaljer varvades med välsittande kostymer, rockar och skjortor och militärinspirerade jackor och västar!


Alla bilder från Mercedezbensfashionweek.se


TACK, MEN NEJ TACK!

Det var överlag en modevecka att vara stolt över men det fanns också några designers som fick mig att skämmas över det svenska modet! Ann Sofi Back, Karin Säby och Odeur! Jag förstår att det är avant garde men jag tycker ändå inte att det är bra, vissa av plaggen var säkert fina men det går ju inte att koncentrera sig på dem med en sån fruktansvärt gräslig styling!

Låt oss hoppas att dessa svenska makeuplooker INTE blir en hit i höst!

Bilder från Elle och Pernillas Värld.

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *