Barcelona Day 5!

På söndagen vaknade vi upp till moln på himlen och det första jag tänkte på då när det inte gick att sola var shopping så klart, he,he! Men till min stora skräck, jag kan fortfarande inte fatta det, så var alla, precis alla butiker och varuhus stängda i hela Barcelona!! :0 What? Tydligen håller de hårt på att allt ska vara stängt på söndagar. Så vi bestämde oss för att gå och titta på La Sagrada Familia istället!
 
När man kommer fram till kyrkan är det som att ett sagoslott uppenbarar sig bakom träden, man tror verkligen inte sina ögon! Inte jag i alla fall, 🙂 helt makalöst!
 
La Sagrada Familia började byggas 1883 och är fortfarande inte färdig. Den anses vara Antoni Gaudis mest framstående verk! Kyrkan blev hans livsverk och i 14 år levde han i som en eremit på platsen.
 
Dagens outfit bestod av svart kjol från HM, vitt linne från Alexander Wang, Easy Tones från Reebook, (eftersom vi skulle gå så långt) solglasögon från Carrera, väska från Balenciaga och halsband från Kenneth Jay Lane.
 
När vi kom närmare så var det en milslång kö som slingrade sig runt kvarteret för att få komma in på området. Vi tänkte först strunta i det men sen ställde vi oss i kön i alla fall!
 
Jag är så glad att vi gjorde det för det var en upplevelse att se den här kyrkan, en upplevelse som jag inte hade velat vara utan!
 
Det är så vackert där inne att man blir helt tagen!
 
Pelarna som bär upp kyrkan är av sex olika sorters sten i olika färger. Hela kyrkan skimrar och glittrar i olika färger, det är ljust och vackert och ja gudomligt. 🙂
 
Pelarna sträcker sig upp mot taket likt trädstammar med grenar och löv och bildar ett lövverk där det naturliga solljuset strålar ner igenom.
 
Varje del av kyrkan representerar en biblisk händelse och den har två väldigt berömda yttre fasader som har en enorm historia och symbolik. Det här är Passionsfasaden!
 
Passionsfasaden, figurerna här har rena linjer och skrämmande figurer som är gjorda av skulptören Josep Maria Subirachs.
 
Här är Födelsefasaden. Den är otroligt detaljrik och ritade av Gaudi så klart.
 
Man kan titta på den hur länge som helst och man upptäcker hela tiden nya djur och figurer som är skickligt uthuggna i sten. Om ni kommer till Barcelona måste ni bara se den här kyrkan!!
 
Lunch åt vi på en Pintxos-restaurang på Passeig de Gracia. Där fick man in en meny med över 200 olika sorter att välja mellan, det var verkligen superkul och smarrigt!
 
Ända tills jag fick in den här… euuwww!!! Kan ni gissa vad det är för gråa smala grejer på mackan? 😀
 
 
(Svar: baby-ål. Eh, okej? Superläskigt! Jag smakade på en men kunde verkligen inte få ner resten, ha,ha. Inte riktigt my cup of tea!)
 
Sen tittade vi på vackra Palau de la Musica Catalana och tog en fika på deras fina innergård!
 
När vi väl kom hem var det dags att göra sig i ordning för kvällens middag. Jag tog först på mig den här fina klänningen men när det sen började ösregna fick jag improvisera ihop en “varm” outfit. Så jag tog faktiskt min rosa strandtunika med paljetter och kombinerade den med enda varma plagget, jeans. 🙂 Men den funkade rätt bra som partytopp också! 🙂
 
Vi åt middag på ett ställe som jag verkligen tyckte var fantastiskt! Senyor Parellada! Så god mat, så vackra lokaler och så billigt! 😀 Alla rätt! 
 
Underbar grillad tonfisk och färsk grillad sea bass!
 
Läskande citronsmakande efterrätt till M och Creme Catalan till mig så klart, he,he,!
 
Linus på Linjen! Sen avslutade jag kvällen med att fjanta runt hit och dit som jag brukar göra! 😉
 
Och blev tydligen av med min hand någonstans under vägen…hm… ha, ha.. Och nej jag gör inga fula tecken, kameran bara suddade bort min hand. Sen somnade jag gott och drömde om allt jag skulle shoppa nästa dag när butikerna öppnade igen, oh, la,a… 😉
 
To Be Continued…
 
0

Du kanske också tycker om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *