Att planera ett bröllop!

 
Hello Citycatbabes!
Nu är jag hemma igen och helt jetlagad ha,ha. Om inte Molly hade jamat/skällt på mig tills jag välte mig själv ur sängen vid 12-tiden så hade jag nog fortsatt att sova i typ 2 dygn. Men det går ju inte, har hur mycket som helst att fixa, bara de två gigantiska resväskorna som ska packas upp känns oöverkomligt jobbigt, ha, ha. Det är så mycket roligare att packa än att packa upp eller hur? Men, jag har ju med mig en hel del shoppingfynd både från NYC och Bahamas, vilket gör det hela lite lättare. Hur som helst, jag tänkte berätta lite om planeringen inför vårt bröllop för det är många av er som har skrivit till mig att ni vill att jag ska blogga om det! 🙂 Here we go:
 
 

 
♥ Det blev ganska hastigt bestämt att vi skulle gifta oss i januari, vi ville helt enkelt inte vänta längre. Vi bokade resan och bröllopet i slutet av november, så vi hade inte särskilt mycket tid på oss. Beslutet om att gifta oss var lätt. Beslutet om att göra det helt själva var däremot väldigt svårt. Vi önskar att vi hade kunnat dela stunden med våra nära och kära men när vi väl var där så kände vi att det var rätt beslut för just oss. Vi hade dem med oss i våra hjärtan varje minut av dagen och bröllopet blev det finaste och underbaraste jag har varit med om i hela mitt liv.
 
 

 
♥ Det var viktigt för mig att ha ett riktigt kyrkbröllop även fast vi åkte iväg bara vi, så därför blev jag så glad när jag googlade och upptäckte att svenska kyrkan fanns i New York. Vi började med att boka ett datum för vigseln och de var väldigt tillmötesgående och hjälpsamma.
 
 
 
♥ När datumet var bestämt letade vi hotell och flygbiljetter hysteriskt, ha,ha. Tillslut hade vi satt ihop vår drömresa. Några dagar i New York med bröllop och sen vidare till karibien för vår honeymoon. Tanken var att vi skulle ha halva tisdagen plus hela onsdag och torsdag i New York för att hinna med alla förberedelser. Bröllopet skulle sen äga rum på fredagen och så skulle vi ha lördagen att vila upp oss på innan vi åkte vidare till Bahamas på söndag morgon där vi skulle spendera 6 nätter. (Riktigt som vi hade planerat blev det ju inte som ni redan vet, ha,ha).
 
 

 
♥ Flygen var det krångligaste att fixa, i och med att alla flygplatser och tider var tvungna att matcha varandra. Tillslut fick vi ordning på allt och till bra priser! Vi valde Dream Downtown i New York eftersom vi hade bott på Dreams andra hotell första gången i New York och vi tyckte det var det bästa hotellet vi någonsin bott på. Det här är deras nya hotell i samma kedja men det ligger i Meatpacking istället för Midtown. Vi älskar modern design och inredning, något som vi visste att vi skulle få på Dream. Det fanns många fina karibiska öar att välja mellan men eftersom jag är superkänslig för andra bakterier än hemma så ville vi ta något som var ganska “amerikanskt” med bra mat. M hade varit på Barbados men inte på Bahamas och jag hade inte varit någonstans i karibien förut. Vi tittade på hundratals hotell men tillslut hittade vi Sandals Royal Bahamian Resort på Bahamas som kändes precis helt rätt. Vi funderade naturligtvis på Bahamas världskända hotell Atlantis. Men vi gillar inte så enorma hotellkomplex och efter ett besök där, är vi så otroligt glada att vi valde lilla och superromantiska Sandals istället.
 
 
 
♥ Nu var det var det dags att tänka på vad vi skulle ha på oss på den stora dagen! 🙂 Jag visste vilken typ av klänning jag ville ha. Axelbandslös och vid kjol av tyll med en slölja med spets i kanten. Jag visste också att de flesta brudbutiker har som krav att man köper klänningen flera månader i förväg så att de hinner göra inprovningar. Jag tittade i en butik men de hade inget som ens liknade det jag ville ha. Den här typen av “princess tulle gown” är inte så vanlig i Sverige förstod jag snabbt. Jag visste inte var jag skulle få tag i klänningen jag ville ha och det var frustrerande att inte kunna ta hjälp av er via bloggen. Men, tillslut styrde jag kosan mot Ebay UK på nätet där jag har gjort så många fynd den senaste tiden och där hittade jag den. Drömklänningen! 🙂
 
 

 
♥ Jag insåg att det skulle vara svårt att ha en stor tyllklänning på mig när vi sen skulle ut och äta bröllopsmiddag på stan i NYC så jag köpte ännu en klänning, den vita från Forever Unique som jag kunde byta om till efter vigseln. Eftersom det skulle vara ett vinterbröllop ville jag också ha en liten fuskpälsbolero över klänningarna och den hittade jag hos Asos från deras eget märke. Jag hade tänkte köpa ännu ett par Louboutins i vitt eller nude till bröllopet men tillslut insåg jag att jag inte kunde ha råd med det också. Så jag valde att ha mina ljusrosa Christian Louboutin-skor och matcha med min ljusa Mulberryväska, precis som på bröllopet vi var på i våras.
 
 
♥ Jag har alltid tyckt att smoking är så otroligt snyggt och sexigt på killar så jag hade en liten förhoppning om att M skulle vilja ha det istället för den traditionella bröllopsfracken med väst och slips. Han hade tänkt i precis samma banor till min stora glädje, yey. 🙂 Smoking kändes perfekt, lite James Bond, lite Frank Sinatra, mycket New York. 🙂 Först tänkte vi hyra en men vi kom på att tiden skulle bli väldigt knapp i New York med allt vi hade att fixa där. Några dagar innan vi reste köpte M en fantastisk smoking från Oscar Jacobson på Holmens Herr. Där hittade han även den perfekta smokingskjortan och supersnygga skor. När jag fick se M i smoking första gången var det svårt att hålla tillbaka tårarna, det slog mig där och då att vi faktiskt snart skulle stå där i kyrkan tillsammans. Han såg så otroligt, otroligt snygg ut att jag nästan dog. 🙂
 
 
♥ Sen kom allt det administrativa jobbet. Vi hade mailkontakt med kyrkan för att boka in kyrkosamtal och alla detaljer. Vi ansökte om inresetillstånd till USA. Vi besökte vår hemförsamling för att få vigselintyg. Vi fyllde vi ansökan om marriage license på City Clerk i NY. Puh, det var massor att fixa varje dag.
 
 
 
♥ Jag kom på att jag inte ville försöka göra hår och makeup själv den dagen och helst inte behöva lämna hotellrummet heller. Stressfritt var ledordet! Jag ville ha en frisör/makeup artist som skulle komma till mig. Som tur var hittade jag New York Magazine Wedding Guide där de hade listat de bästa salongerna. Jag kollade upp nästan varenda en och sen valde jag ut några inom den lägsta prisklassen och mailade dem. Efter mycket om och men som jag ska berätta om senare så föll valet tillslut på La Voila vilket visade sig vara ett riktigt lyckobeslut och jag fick ett superbra pris. I alla fall jämfört med vad jag skulle fått betala på många av de andra salongenr. Ska berätta mer om makeup och hår i ett senare inlägg!
 
 

 
♥ Jag berättade om bröllopet för min frisör och min hudterapeut på Care Of och de la upp en liten skönhetsplan för att förbereda mig inför bröllopet. Min frisör hjälpte mig att ljusa upp håret några steg så att jag kom tillbaka lite mer till min naturliga färg efter den mörka ombrefärgningen i höstas. Jag gjorde även pedikyr, ansiktsbehandling och ögonfransförlängning. Allt för den stora dagen. Det var ovant men roligt att bli ompysslad så.
 
 
 
♥ Nästa stora steg var att boka bröllopsfotograf. Vi tittade på alla fotografer som Svenska kyrkan i New York hade länkat till på sin hemsida. Vi tyckte väldigt mycket om Michael Skoglunds bilder så efter lite mailkontakt bokade vi honom för den stora dagen. Ett bra val skulle det visa sig! 🙂 Vi hade först tänkt ta våra foton vid Brooklyn Bridge men när vi väl kom till New York och det var 16 minusgrader och svart snöslask i drivor över allt så blev Top  Of The Rock ett mycket bättre val. Vi är så glada att vi valde det istället och så nöjda med våra bröllopsbilder, vi kunde verkligen inte ha önskat oss bättre!
 
 
♥  Några dagar innan gjorde jag också manikyr hos Mai Nails på Frölunda Torg och satte på en liten blå sten på ena nageln för “something blue”. 🙂
 
 
 

 
♥ Vi ville gärna ha bokat vår bröllopsmiddag i förväg så vi spenderade många kvällar med att googla romantiska restaurangen i New York. Vi bestämde oss för River Café men till vår stora besvikelse så hade de stängt för renovering när vi väl fick tag i dem. Vi mailade och ringde sedan otaliga restauranger men fick inga svar, väldigt stressande. Vi fick helt enkelt åka utan att veta vart vi skulle äta och hoppas på det bästa. Som tur var kunde conciergen på vårt hotell fixa oss bästa bordet på Four Seasons när vi väl var där, så det ordnade sig toppenbra tillslut!
 
 
 
♥ Nu var det också dags att planera musiken som vi ville ha under vigseln. Eftersom vi skulle vara där själva kände vi inte att vi behövde ha någon solist utan vi ville bara ha fin musik som betydde mycket för oss. Vi hade först tänkt gå in till Lalehs “Snö” men det visade sig vara för svårt att ordna . Så vi valde att gå in till en klassisk bröllopsmarsch istället. Under vigseln hade vi två psalmer och sen “Your Song” av Elton John som vi har lyssnat på mycket tillsammans genom åren. Det blev väldigt känslosamt och ingen av oss kunde hålla tillbaka tårarna när musiken dundrade ut i kyrkan när vi stod där tillsammans. Den kommer alltid vara vår låt. Vi bestämde oss också för att gå ut till en glad låt om kärlek och då blev det Beatles “All You Need Is Love”.
 
 
 
♥ Det sista att ordna innan vi skulle resa iväg var hur jag skulle få med mig min enorma bröllopsklänning, packning för New York i minusgarder och packning för Bahamas solsemester. Bara bröllopsklänningen tog upp en hel väska! Som tur var visste min brors smarta sambo Christine att man kunde köpa vakuumpåsar som man packar med hjälp av sin vanliga dammsugare. Jag beställde några stycken från Smartasaker och med hjälp av dem lyckades jag få ner både bröllopsklänning, underkjol och slöja i en väska. Men jag blev tvungen att resa med två stora väskor, det gick helt enkelt inte att lösa på annat sätt. Det visade sig sen fullkomligt omöjligt att få betala den extra resväskan i förväg hur vi än försökte. Air France är inte de lättaste att ha att göra med! Så när vi kom till flygplatsen var jag inte säker på att jag skulle få med mig väskan med bröllopsklänningen. :O
 
 

 
♥ Tillslut var det mesta fixat, packat och klart. I New York skulle vi köpa ringen, beställa blommor, ringa fotografen och makeupartisten, träffa prästen för samtal och musikern för att gå igenom musiken samt åka till City Clerk för att få vårt marriage license vilket man måste få absolut senaste 24 timmar innan bröllopet, annars får man inte gifta sig. Lite anade vi att tidernas snöstorm skulle göra att det blev precis så att vi hann… 🙂
 
 
 
 
Nu vet ni lite om planeringen innan! Jag ska göra ett inlägg om bara bröllopsoutfiten och ett om hår och makeup också, samt ta den spännande resan dag för dag! 🙂
 Citycatkisses!
0

Du kanske också tycker om

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *