Spring in Milano, Day 3!

 
Hello Darlings!
Här kommer bilderna från Dag 3 i Milano!
Det var soligt och underbart vårvarmt så jag passade på att ha på mig en fin klänning, så härligt att kunna gå med bara ben igen! 😀 I Milano kan man verkligen klä sig hur fint som helst för Milano-borna är otroligt välklädda! 😀 Och det tycker jag är kul så klart. 😀 
 
Jag satte upp håret i en slarvig halvuppsättning med en twist/knut.
 
Mamma i en underbar angorakofta som hon har stickat själv och väska från Michael Kors som hon köpte i New York när vi var där förra året. 🙂
 
Blazer/ Dress/ Diane Von Furstenberg. Bag/ Balenciaga. Shoes/ Rizzo. Bracelet/ Alexander McQueen. Necklace/ Tiffany & Co.
 
Det vackra taket i mitten av Galleria Vittorio Emanuele.
Först blev det lite shopping med ett besök i den tjusiga Versace-butiken i gallerian. Mamma tyckte nämligen att deras T-shirts med gnistrande kristaller på såg så fina ut i skyltfönstret så vi gick in för att kolla om man åtminstone kunde ha råd att köpa en liten T-shirt. Det kunde man inte. För de kostade från 600 euro och uppåt. :O Eh, okej då går vi nog ut igen då… 😛
 
 
Sen tittade vi på La Scala-teatern som är så känd i Milano men jag måste säga att jag inte alls blev särskilt imponerad. Det hade jag nog däremot blivit om jag hade fått se en balettföreställning där. Roberto Bolle dansade där igår tror jag, det hade varit något det! 😉
 
 
Efter Opera-besöket tog vi en tur till fantastiska Bulgari hotel! Doc tyvärr inte i den här Ferrarin som mamma fastnade för. 😉
 
Bulgari hotell har en underbart lyxig innergård med bar där man kan sitta i mjuka soffor under de stora kastanjeträden och njuta av vårsolen och något gott att dricka!
 
 
Det blev rosé för mamma och en Mint Julep för mig.
 
 
Utanför hotellet hittade jag också en bil jag gillade, som matchade min klocka från Hermès perfekt! 😉
 
 

Glada efter drinken bestämde vi oss för att promenera upp till Brera-området och gå till Milanos mest kända konstmuseum, Pinacoteca Di Brera.
 
Här finns några av de främsta renässansmålningarna från Italien av konstnärer som Rafael och Piero Della Francesca. Mina favoriter var Il Bacio/Kyssen av Hayez och Canalettos Bacino di San Marco. Det är två av de minsta tavlorna på museet men de är så fina. Ljuset i den sistnämnda är magiskt.
 
 
Efter museet bar det av mot Milanos finaste shoppinggator i den “Gyllene Triangeln”. Här Via Spiga och Dolce & Gabbanas skyltfönster!
 
 
Lanvin!
 

Jag hade haft siktet inställt på Tiffany-butiken ända sen första dagen eftersom jag så gärna ville ha en berlock till mitt armband därifrån. Jag samlar ju på dem och brukar köpa en på varje storstadsresa. Men den här gången var det verkligen ingen lyxig upplevelse. Alltså, det var en timmes kö för att få handla något. Jag fattade verkligen inte att det skulle ta så lång tid så jag ställde mig i kön och när man väl har stått där i en evighet så vill man ju bara inte ge upp så att all tiden har gått förlorad. Så efter typ 2 timmar hade jag tillslut fått köpt min lilla berlock, ha,ha och jag kände mig helt svimmfärdig efter att ha stått i kö och trängts nere i Tiffanys källarlokal utan fönster och ventilation så länge. Visserligen gick det runt italienska manliga modeller och bjöd på juice från silverbrickor. 😉 Men, det var faktiskt en helt absurd upplevelse. Normalt sett blir man behandlad så väl på Tiffanys ( i alla fall i New York) oavsett om man köper något litet eller dyrt) men inte i Milano, här kände man sig mer som ett gäng får som skulle vallas hit och dit. ;P Men jag är glad att jag fick köpt den, den blir ett fint minne från min och mammas resa. 🙂 Och missförstå mig inte, jag klagar inte på att jag fick handla på Tiffanys, det är ju fantastiskt att ens kunna ha möjligheten, men man brukar njuta av upplevelsen och så var det inte den här gången. 
 
Vi hade inte ätit någon lunch så när vi äntligen kom hem till hotellet var klockan redan 20.30 och vi var helt utsvultna och skulle bara byta kläder och gå ut och äta. Men, det var tyvärr då jag blev dålig, så pass att jag inte kunde gå ut alls, så den dagen blev det inte mycket mat. :I Men ända fram tills dess var det en fantastisk dag och vi såg så mycket av vackra Milano!
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *