Spring in Milano, Day 2!

Hello Citycatbabes!
Tyvärr blev jag sjuk i Milano och har varit på läkarundersökningar och mått rätt dåligt sen jag kom hem så därför har jag inte kunnat blogga och inläggen från Milano har dröjt. Det är ju verkligen inte lätt för mig att resa med den sjukdom som jag har, det är alltid en kamp, men alltid värt det. Lite som någon med funktionshinder ger sig sjutton på att kunna delta i en sport eller tävling, så är resorna för mig ett sätt att inte låta sjukdomen bestämma mitt liv. Jag älskar att se världen. Det är inte lätt för mig och kommer aldrig vara. Ibland går det bättre, ibland går det sämre, ibland är det katastrof och jag kommer knappt utanför hotellrummet. Jag får många andra besvär pga av min sjukdom och nu fick jag inflammation i magen vilket säkert har att göra med de mediciner jag tar eller att jag redan har kroniska inflammationer i andra organ. Jag kämpade på rätt mycket de två sista dagarna i Milano för att kunna ta mig ut trots att jag var så dålig men det tog på krafterna så därför blev det sämre när jag kom hem. Men, vi hade trots allt en jättefin resa och här kommer äntligen bilderna från Dag 2 som var så härlig!:D
 
 
Frukost!
 
Gör mig redo för dagen, gud vilken lyx att för en gångs skull inte ha en liten lintott som står och drar i en, gapar och skriker och förstör alla mina grejer medan man försöker dra på sig kläder och dra en borste genom håret, ha,ha. (Förlåt älskade Stampe, ha,ha, men det var det faktiskt).
 
På vårt fina hotell!
 
Milanos största sevärdhet, Duomo katedralen!

Otroligt mäktig!

 
Den kända lyxgallerian Vittorio Emanuele.
 
 
Inne i Duomon som tog 430 år att bygga.
 
Otroligt vackra målade glasfönster.
 
 
Vackra marmorgolv.
 
Mycket historia och kultur att läsa om i guideboken! 🙂

Det var häftigt inne i kyrkan men det bästa var att ta hissen upp till taket, helt fantastiskt! Det kan jag varmt rekommendera!
 
Man får se det otroliga hantverket på riktigt nära håll!
 
Magisk utsikt!
 
 Arkitekturen är enastående!
 
Jag hade på mig min nya favoritjacka med fransar från IRO.
 
 
Silk chiffon shirt/ Equipment. Pants/ Bershka. Bag/ Balenciaga. Sneakers/ Adidas. Jacket/ IRO. Sunglasses/ Le Specs. Jewellery/ Tiffany & Co.
 
 ♥
 
Vackra gamla hus i Milano!
 
 
Efter besökt i Duomon åkte vi upp till den fantastiska takterassen på lyxvaruhuset La Rinascente. Där gick vi till mozarella-baren Obica och satt mitt i vårsolen med magisk utsikt över Duomon. Underbart!
 
Vi beställde in pinfärsk mozarella, prosciutto, bröd och bresola som vi mumsade i oss tillsammans med iskall Prosecco och Amaretto Disaronno.
 
Efteråt tittade vi på de otroliga bakverken och godiset på sjunde våningen. Vad sägs om ätbara skor och väskor i choklad?
 
Sen spenderade vi resten av eftermiddagen med att titta på kläder och skor, skor, skor, inne i de sju våningar höga La Rinascente! 😀 Jag trodde inte mina ögon när jag såg barnavdelningen, där fanns alla designermärken man kan tänka sig, Gucci, Dolce Gabbana, Burberry -till barn. Men priserna var lika vansinniga som till vuxna. Såg en söt liten Dolce & Gabbana-klänningen till flickor 3 år. Den kostade 795 euro!! :O Vem har råd att köpa såna kläder till barn? Hej köttfärs och spagetti-fläckar liksom? 😉
Här -vårskor från Dolce & Gabbana till vuxna!
 
Charlotte Olympia. Meow! 😉
 
Bevingade sandaletter från Sophia Webster!
 
Sen hittade jag de vackraste skorna jag har sett! Alltså jag kunde verkligen inte tro mina ögon. Bilderna gör dem inte rättvisa! Märket heter Rene Caovilla och det var bara helt otroliga skor (Och helt otroliga priser, typ flip flops för 10.000 kr)! 🙂
 
Men vilka flipflops! 😀
 
Fjärilarna och färgerna -så vackert, som konstverk!
 
 
Det var fler än jag som blev helt betagna!
 
Efter allt fönstershoppande och den långa promenaden hem var vi så trötta att vi inte orkade gå ut att äta. Utan vi köpte en massa italienska godsaker i kvartersbutiken som vi åt på hotellrummet innan vi deckade!
 
Skål och god natt! 😀
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

4 kommentarer

 1. Vilka härliga bilder, ni är så fina båda två:) Bor utanför Asti men jag har inte varit i Milano på åratal… men nu blev jag totalt inspirerad! Tack för att vi får hänga med på dina resor – och tummar för att du ska få må bättre snart!

  0
  1. Hej! Tusen tack själv, blev jätteglad för din kommentar! Åh men ja, då tycker jag absolut du ska ta dig en tur dit! Men Asti måste ju vara helt ljuvligt att bo i!! <3 <3 <3 Många kramar!

   0
 2. Åh det ser helt fantastiskt ut! Vilken vacker stad! Du är så stark och du inspirerar verkligen! Det är annars så lätt att tappa hela livet när man blir sjuk. Tack för att du orkar blogga och dela med dig av din livsglädje! Hoppas magen blir bra snart! Kram

  0
  1. Hej! Tusen tack för din underbara kommentar! Det gick över ovanligt fort den här gången, första gången på 15 år som kroppen uppvisade någon liten form av självläkande! Hurra! Jag blir så glad för dina ord och det får mig verkligen att vilja fortsätta blogga! Tusen tack och många varma kramar!

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *