Give Me Five – Hetaste Trenderna från Coachella Och Bröllopsklänningen alla talar om!

1. Coachella! Eller “Chella” som vi som har varit där säger, fast eh, jag har ju bara varit där i tanken då. Men faktum är att jag följt festivalmodet med sån intensitet att det faktiskt känns som att jag varit där. Efter att Beyonce gjorde en galet bra konsert blev det “Beychella”. Coachella (eller Beychella då) är en superstor musikfestival i öknen i USA och varje år är festivalbesökarnas outfits en trendbarometer för vad som kommer bli “inne” under sommaren. I år var det fantastiskt mode!
  • Fransar, fransar, fransar över allt. Mycket westerninfluenser.
  • Vackra spetsklänningar och söta toppar med puffärmar kombineras med slitna jeansshorts och coola boots.
  • Tvådelade set med topp och kjol är superhett, gärna med något coolt tryck som tex. palmblad.
  • Och så crop tops, har nog aldrig sett så mycket magkorta tröjor i hela mitt liv. Det är ju extremt svårburet om man inte råkar vara Giselle Bundchen. Men årets crop tops kombineras nästan alltid med superhög nederdel, vilket gör att det faktiskt går att pröva på trenden utan att visa hela semla-magen som envist hänger med sen i februari (eller eh det kanske bara är min?).
  • Flätade frisyrer är populärt liksom glitter i hårbenan och hårsmycken i form av ringar som flätas in håret. Bohemiska hattar och coola kepsar.
  • Runda solglasögon a la 90-talet eller extremt kattformade a la 80-talet. Halsband och armband i lager på lager.
  • Vita boots & så klart T-shirts med favoritbandet/artisten, gärna vintage.
  • Ryggsäckar med tunna axelremmar, fransväskor och magväskor.

 

2. En blommande äng! 
Den här vackra vasen fick jag i födelsedagspresent. “Äng” i mässing och glas från Klong. Den har jag önskat mig i några år nu så jag blev SÅ glad! Älskar att fylla den med blommor och ha min alldeles egna blommande äng i vardagsrummet. Fast jag är faktiskt så knäpp att jag flyttar med mig vasen när jag går till ett annat rum, ha, ha. 😀 Någon mer som gör då?
3.Inspo of the week
Amal Clooney bjuder på veckans inspiration för kontoret. Den 40-åriga tvillingmamman och stjärnadvokaten (orka) klär sig alltid elegant och med klass men är bra på att ändå smyga in trender i sina outfits. Lyxiga märken och utsökta material så klart, den här kvinnan har ju råd med det. Hon har ofta läckra solglasögon och starka färger på läpparna. Till fest vågar hon ännu lite mer och adderar detaljer som trasiga kanter på jeansen, stora örhängen eller lårhöga boots. Sidospår: Jag får för mig att hon aldrig har på sig såna där bekväma, härliga mamma-trosor i bomull som min garderob består av. Hon har säkert bara utsökta spetsar och siden från La Perla och Chantelle. Men så är hon ju gift med George Cloony också. Fast han kanske skulle bli alldeles till sig av en vanlig bomullstrosa. Det har han säkert aldrig sett förut… 😉

4. Intern at Vogue. Det har varit min dröm sedan tidiga tonåren och jag blev tyvärr inte det minsta avskräckt av filmen “The Devil Wears Prada”. Jag vill jobba på Vogue. Här får 46-åriga über-bimbon Erika Jayne testa på jobbet under 24 timmar och även om den är gjord med glimten i ögat så är det en unik inblick i hur det ser ut och går till på kontoret på Vogue i NYC. Har du aldrig hört talas om Erika? Det hade inte jag heller, tills jag hörde “How Many F”ks? som jag inte kan låta bli att älska. Vissa dagar är det exakt den låten man behöver höra för att peppa sig själv. Try it! Men fair warning, när man väl hört den lämnar den inte omloppsbanan i hjärnan, ever.

5. It’s All About The Dress! Nu är det exakt en månad kvar till bröllopet mellan Meghan Markle och Prins Harry. ÅÅÅÅH det ska bli SÅ roligt. Jag kommer frossa i nyheter om allt som har med bröllopsklänningen och bröllopet att göra! Jag tror det blir Ralph & Russo som gör klänningen, hon bar ju faktiskt en klänning från Ralph & Russo när de förlovade sig och de leder också på alla bettingsiter. Två gånger har bettingsiterna fått stänga ner vadslagningen efter att det “läckt” uppgifter om vilken designer det blir. Först “stod det klart” att det blir Sarah Burton för Alexander McQueen och nu senast ryktades det vara helt säkert Ralph & Russo. Jag tror inte att det blir Sarah Burton igen. Men det kan mycket väl bli Erdem, Givenchy eller Stella McCartney. Christopher Baily för Burberry, Jenny Packham och Roland Mouret är också med i racet. Victoria Beckham är den enda som uttalat sig att det inte blir hon och just därför tror många att det är Victoria. Vem tror ni kommer designa Meghans bröllopsklänning?
Lämna gärna en kommentar här ♥
Nu är det dags för fredagsmys och Let’s Dance. Önskar er en underbar helg! Klara, färdiga, myyyyys!

Du kanske också tycker om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *