Wedding In NYC: Day 2!

 
 
Första dagen i New York (som retsamt nog skulle varit vår andra) vaknade vi till den underbar utsikten över hustaken i Meatpacking, Chelsea Market och Empire State Building och SOL.
 
 
 
Vi började med en underbar frukost på Melvins Juicebox som har öppnat i Dream Downtown där vi bodde. Underbara färskpressade juicer och allt är organic, härligt!
 
 
 
M beställde amerikansk frukost och jag beställde en morots, päron och äpplejuice som var ljuvligt god och en stor tallrik amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap, mums!
 Enda minuset var att det var så fruktansvärt kallt. -15 och isande vindar ute gjorde att det även var så kallt inne i restaurangen att vi fick hämta jackor och filtar för att stå ut, ha,ha. Vi behövde till City Clerk för att ansöka om marriage license men eftersom kontoret låg på andra sidan stan och det fortfarande var hopplöst svårt att få tag i taxi, kunde vi helt enkelt inte hinna det innan vi skulle vara i svenska kyrkan kl 11.
 
 
 
Som tur var fick vi tag i en taxi som tog oss till kyrkan så att vi kom i tid. Där fick vi träffa vår underbara präst som hette Agneta. Hon var så varm och härlig och den modernaste präst jag träffat. Vi fick berätta lite om oss själva, våra 11 år tillsammans och vad vi tycker bäst om med varandra, vad vi tänkte första gången vi såg varandra med mera. Jag tyckte så otroligt mycket om henne från första stund.
 
 
 
Efter samtalet fick vi öva lite på hur vi skulle gå in och stå och i vilken ordning allt skulle ske. (Tyvärr kom jag inte ihåg något alls när det väl var dags men det är en annan historia, hi,hi).
 Vi träffade också musikansvarig och testade vår musik och valde ut två fina psalmer till vår vigsel.
När vi var klara i kyrkan insåg vi att det var för sent att ta oss till City Clerk den dagen. Det betydde att vi var tvungna att komma dit på morgonen nästa dag om vi skulle få bli gifta, stress!
 
 
 
Nära kyrkan låg Rockefeller Center som vi stannade vid och njöt av att äntligen vara i vår favoritstad. NYC Love!
 
 

 
Det var så sjukt kallt men jag försökte så gott jag kunde att klä mig snyggt ändå i skinnbyxor från Club Monaco, jacka med pälsärmar från Nelly Trend som jag fyndat på rean precis innan jag åkte, min färgglada Balenciaga väska och lila halsduk i kashmir.
 
 

 
 
Efter Rockefeller Center stötte vi som av en händelse på Juicy Couture’s flaggskeppsbutik på 5:th Avenue. Åh vilken drömbutik, jag hade kunnat vara där i timmar! Så fint inredd, man vill bara ha allt men jag lyckade ändå komma ut tomhänt! 🙂 M fick som tur var lite shopping när vi hittade Hollister som hade grymt mycket snygga kläder till bra priser.
 
 
 
 
Nu var det hög tid att köpa vigselring till mig om vi skulle hinna få den innan bröllopet. Vi styrde stegen mot Dimond District i midtown där diamant och juvelerarbutikerna ligger vägg i vägg på båda sidor om en lång gata. Vi tittade i hur många butiker som helst, men där jag hittade en jag ville ha så kunde de inte hinna få den färdig till fredag. Och av de som var eller kunde bli färdiga var de visserligen superfina allihop men, det var ingen som var den där ultimata drömringen som jag hade drömt om. Jag ville ha en emerald cut ( i Sverige kallad baguetteslipad) för att matcha min förlovningsring som har många små emeraldcut-stenar.
 
 
När vi nästan var på väg att ge upp ramlade vi in i den näst sista juvelerarbutiken på gatan och där, där hade de emerald cut diamanter. Efter att ha tittat på så mycket diamanter av enorma storlekar blev jag lite synskadad och fick för mig att jo, en hel carat vill jag ju ha, åtminstone… hm… Hur tänkte jag där egentligen? Det är ju en jättestor sten. 😀 Men när jag har fått för mig något alltså… 😛
 
 

 
I USA väljer man diamanten först och sen vilken setting den ska ha och vilken typ av ring. Man börjar med att välja antal carat, sen får man titta på olika diamanter i den storleken. Efter det får man titta på deras färg, ju vitare desto finare och dyrare på en skala från D till Z. Där D är helt färglös och Z är lätt gul. Vi valde H som betyder nästan färglös/vit. Den valde vi eftersom klarheten på just den diamanten var VVS2 vilket är i kategorin så klar den kan bli om den inte är så kallad flawless (vilka är extremt ovanliga diamanter). Klarheten är nämligen viktigast när man väljer just emerald eftersom den är slipad på ett sånt sätt att den tydligare än någon annan slipning visar orenheter (så kallade inneslutningar). Därför var det fantastiskt att få en ring med den otroliga klarheten. När diamanten var vald (och M började svettas lagom mycket eftersom vi inte visste priset än) hittade jag en ring i vitguld med många små runda diamanter som ledde upp till en rosettformad infattning där diamanten skulle sitta. Den satt också tillräckligt högt för att gå över min andra ring precis som jag önskat men som ingen annan ring hade gjort. This was the ONE! Jag kände i hela hjärtat att det här var drömringen! Och jag visste att om jag fick just den så skulle jag älska den i hela mitt liv. Den blev många tusenlappar dyrare än vad M hade budgeterat för men nu efter lite efterforskningar vet jag att vi har betalat väldigt mycket mindre än vad en sån ring kostar i Sverige. Ett riktigt kap blev det mycket tack vare dollarkursen. Jag kan fortfarande inte fatta att M köpte drömringen till mig. Jag är så glad, så glad över den här ringen att jag går in i väggar för att jag går och tittar på den, ha,ha. (Fler bilder kommer i ett separat inlägg)!
 
 
 
Efter diamantjakten var vi så hungriga! Jag fick syn på en restaurang där de specialiserade sig på hummer som hette City Lobster så vi slank in där trots att vi inte visste något om stället. Det är det som är så mysigt med NYC, vart man än går finns det spännande butiker och fantastiska restaurangen i vart enda hörn!
 
 

 
 Efter ringköpet hade jag dock lite ångest så jag tog inte hummer eftersom det var så dyrt ha,ha, men jag fick en annan god rätt med grillad räkor och M en hummersallad. 🙂
 
 
På vägen hem stannade vi på Magnolia Bakery (känt bla från Sex And The City) och köpte ljuvliga cup cakes. Mmmmmm!
 
 
 
När vi kom tillbaka till hotellet berättade vi i receptionen att vi skulle gifta oss i övermorgon och då fick vi en gratis uppgradering till ett betydligt större rum med samma fina utsikt. Vilken tur att vi fick det kan jag säga! Det första rummet var så litet att bröllopsklänningen tog upp typ hela rummet och M ramlade och slog sig varje gång han skulle försöka nå sin sida av sängen. Hotellrummen i New York är så små ibland att man kan tro att man fått en garderob istället för ett rum.
 
 
 
Det nya rummet var supersnyggt inrett med metall och cirklar som tema. Fönstren är också cirklar och det var högt i tak.
 
 
 
Underbara skönhetsprodukter från Etro och duschdraperiet var av metallmesh, coolt!
 
 

 
Efter att vi packat upp väskorna och hängt upp bröllopsklänningen ovanför sängen tog jag på mig ringen (jag vet, fusk innan bröllopet, men jag kunde inte låta bli) och åt upp cup cakesen i sängen. 🙂 Sen la jag försiktigt tillbaka den igen i sin ask och in i kassaskåpet, innan vi somnade trötta efter en första och väldigt kall men fantastisk dag i NYC.
 
(Och ja, det första jag gjorde nästa dag innan M hade vaknat var att tassa fram till kassaskåpet ta ut och ta på mig ringen igen och så satt jag där med världens fånigaste leende, ha,ha). Dimonds are a girls best firend var det visst någon som sa… 😉
 
 
To be continued…
 
 
 
 
0

Du kanske också tycker om

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *